NatureVia Vitamin D3-Efekt 1000IU—90 tablet

Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému, vstřebávání vápníku z potravy, udržení normálního stavu kostí a zubů. Podílí se na procesu dělení buněk.

Cena vč. DPH
80 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2762491 | Zbozi: 18105445

Popis produktu

Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému, vstřebávání vápníku z potravy, udržení normálního stavu kostí a zubů. Podílí se na procesu dělení buněk.

Účinné látky

vitamín D3(cholecalciferol)

Užití

Vitamín D bývá nazýván "sluneční vitamín", protože vzniká v kůži účinkem slunečního záření. Při nedostatku vitamínu D dochází k poruše ukládání vápníku do kostí, ty jsou pak demineralizované, řídnou, stávají se křehčí a náchylnější ke zlomeninám.

Dávkování

1 tableta denně, s jídlem. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Fakta

Vitamín D se tvoří v pokožce při vystavení slunečnímu záření (90%). Stravou lze přijmout pouze 5-10%, a to hlavně z mořských ryb. Odhaduje se, že 50-70% Evropanů trpí nedostatkem vitamínu D. Příčin je více, jednou z nich je používání opalovacích krémů, které blokuje produkci vit.D v kůži o víc než 90%.Dlouhodobý nedostatek vit.D je spojován s řadou nemocí vč. rakoviny, cukrovky, osteoporózy, kardiovaskulárních a autoimunitních chorob (lidé trpící např.rakovinou a roztroušenou sklerózou mají vždy těžký nedostatek vit.D).

Poznámka

Pro diagnostiku a léčbu jakékoliv nemoci vyhledejte svého lékaře! Doplňky stravy mohou sloužit jako vhodný doplněk léčby doporučené lékařem, nenahrazují lékařem předepsané léky ani vyváženou stravu.Čtěte příbalovou informaci.

Složení

Vitamin D3 (Cholecalciferol, 1000 I.U. ) 25 mcg (500% DRHP“) *DRHP- denní referenční hodnota příjmu

Příbalový léták