MedinTerra-Pupalkový olej 100%—100 ml

Olej příznivě ovlivňuje metabolizmus tuků. Preventivně působí proti vzniku kardiovaskularnich chorob.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594015702063 | Zbozi: 18115481

Popis produktu

Olej příznivě ovlivňuje © metabolizmus © tuků. Preventivně © působí proti vzniku kardiovaskularnich chorob.

Účinné látky

Oenothera biennis oil
Omega-3 kyseliny
Beta karoten

Užití

Pupalka dvouletá pochází z Jižní Ameriky. Olej se získává lisováním semen za studena obsahuje přes 10 mastných kyselin, především nenasycené (omega-3 kyseliny), a to kyselina olejová (až 12%), kyselina linolová (až 75%), kyselina alfa- a gama-linolenová (obě až 14%). Gama-linolenovou kyselinu si dokáže lidský organizmus vytvořit za předpokladu přítomnosti alfa-linolenové kyseliny, a tak je důležitým prekurzorem pro tvorbu tzv. prostaglandinů (např. PGE1). Životní a gastronomické zvyklosti provázející naši moderní dobu bohužel nijak nepodporují konzumaci dostatečného množství nenasycených mastných kyselin. Právě naopak: náš jídelníček je obvykle bohatý na nasycené mastné kyseliny a cholesterol, dále na zpracované rostlinné oleje (v nichž už nenasycené mastné kyseliny nejsou) a na alkohol. Světová zdravotnická organizace (WHO) považuje esenciální mastné kyseliny za velmi důležité, proto by u dospělých měla podle jejího doporučení 3 procenta denního kalorického příjmu být pokryta nenasycenými mastnými kyselinami. U kojících matek a dětí má tento podíl činit dokonce 5%.Má antioxidační vlastnosti, tzn. že neutralizuje škodlivé účinky volných radikálů a účinně zabraňuje i jejich vzniku. Byly provedeny klinické testy na glasgowské univerzitě u 52 pacientů trpících revmatoidní arthritidou (zánětlivým onemocněním kloubů). Při výzkumu bylo použito dvojitě slepých pokusů, při kterých se používá i placebo, tj. preparát nerozeznatelný od léku, ale neobsahující účinnou látku. 17 pacientům byl podáván pupalkový olej, 17 osobám pupalkový olej v kombinaci s rybím olejem a zbylých 17 pacientů dostávalo placebo. Všichni testovaní pacienti užívali každé ráno i večer 6 tobolek přípravku. V první skupině došlo u 83% nemocných k podstatnému zmírnění bolestí, a to do té míry, že pacienti mohli snížit či zcela vynechat užívání analgetik. Totéž bylo pozorováno u 94% členů druhé skupiny, zatímco ve skupině, které bylo podáváno placebo, se tento efekt dostavil jen u 34% pacientů. Zlepšení nastalo během 2-4 měsíců po zahájení uvedeného režimu. Ve Velké Británii se uskutečnil výzkum na 70 ženách, které se dříve jinými metodami nebyly schopny zbavit pravidelně se opakujících měsíčních bolestí a potíží. Poté, co jim byly podávány 3x denně 2 tobolky pupalkového oleje, u 67% pacientek příznaky zcela zmizely, 22% cítilo částečné zlepšení stavu a pouze u 11% testovaných žen nepřinesla terapie žádnou změnu.
Pupalkový se osvědčuje také u alkoholiků při odvykací kúře. Vzhledem k tomu, že alkohol zabraňuje přeměně kyseliny linolenové v kyselinu gama-linolenovou, v organismu pravidelných pijáků klesá hladina prostaglandinu E1, což vede k depresím. Deprese alkoholika nutí k dalšímu požívání alkoholu. Pupalkový olej, který zmírňuje depresivní stavy, tak nepřímo zeslabuje touhu po alkoholu. Všeobecně známým faktem je to, že alkohol poškozuje játra a ledviny, zatímco pupalkový olej, který narušuje enzymovou blokádu způsobenou alkoholem, do jisté míry tyto orgány chrání. Dalšími příznivými účinky přípravku je snížení rizika rozvoje komplikací diabetu, zmírnění hyperaktivity, způsobené zvýšenou funkcí štítné žlázy, a zpomalení procesu stárnutí. Z toho vyplývá, že pupalkový olej patří k nejmnohostrannějším prostředkům doplňkové výživy, který lze doporučit prakticky komukoli. Upozornění! Nenasycené mastné kyseliny jsou ve zvýšené míře citlivé na působení volných radikálů, jejichž činností získávají škodlivé vlastnosti.
Proto doporučujeme každému, kdo užívá ve větším množství pupalkový olej, současně i konzumaci antioxidantů, např. náš Rakytníkový olej 10% či 25%.

Dávkování

1 malá kávová lžička denně.
Údaje o firmě
Wwww.medinterra.cz

Příbalový léták