Lopacut —2 mg

Humánní léčivý přípravek

Potahované tablety - přípravek k symptomatické krátkodobé léčbě akutního průjmu u dospělých a dospívajících starších 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
76 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2542497 | Zbozi: 18106945

Popis produktu

Potahované tablety - přípravek k symptomatické krátkodobé léčbě akutního průjmu u dospělých a dospívajících starších 12 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Loperamidi hydrochloridum

Užití

Přípravek Lopacut obsahuje loperamid- hydrochlorid . Patří do skupiny protiprůjmových léků.
Lopacut se používá: + k úlevě od příznaků náhlého, krátkodobého průjmu (akutní průjem) u dospělých a dospívajících starších 12 let.
Lopacut zahušťuje stolici a snižuje její častost.
Lékař může tento přípravek předepsat i pro jiné účely.

Dávkování

Zahajuje se dvěma tabletami, poté se podává 1 tableta po každé řídké stolici, ne však dříve než 2 až 3 hodiny po první dávce. Maximální denní dávka nesmí přesáhnout 6 tablet (12 mg) u dospělých a 4 tablety (8 mg) u dospívajících. Pokud během dvou dnů nedojde ke zlepšení, je nutno léčbu přípravkem Lopacut ukončit.

Kontraindikace

+ Známá přecitlivělost na loperamid nebo kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku. + Věk nižší než 12 let. + Loperamid se nesmí podávat jako primární léčba pacientům s: - akutní dyzentérií, vyznačující se krví ve stolici a vysokou horečkou. - akutní ulcerózní (nebo lze použít „vředovitou“) kolitidou nebo pseudomembranózní kolitidou související s používáním širokospektrých antibiotik - Bakteriální enterokolitidou způsobenou invazivním organismem včetně Salmonelly,
Shigelly a Campylobacteru. + Pokud je nutno se vyhnout inhibici peristaltiky, a to kvůli riziku významných následků, včetně ileu, megakolon nebo toxického megakolon. + Chronický průjem + Loperamid se musí ihned vysadit, pokud se objeví zácpa, břišní distenze nebo ileus.

Složení

Léčivou látkou je loperamidi hydrochloridum, 2 mg v jedné tabletě.
Pomocnými látkami jsou:
Jádro tablety: mikrokrystalická celulosa, předbobtnalý kukuřičný škrob, sodná sůl kroskarmelosy, koloidní bezvodý oxid křemičitý a magnesium-stearát.
Potah tablety: polydextrosa, hypromelosa, oxid titaničitý (E 171) a makrogol.

Příbalový léták