Lipobase Repair—30 g

Lipobase Repair je prvním krémem určeným k péči o suchou pokožku, který má nejen rychlé, ale i dlouhotrvající účinky. Dodává totiž pokožce tukové látky, které by kůže sama musela vytvářet několik dní.

Cena vč. DPH
157 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3866390 | Zbozi: 18138453

Popis produktu

Lipobase Repair je prvním krémem určeným k péči o suchou pokožku, který má nejen rychlé, ale i dlouhotrvající účinky. Dodává totiž pokožce tukové látky, které by kůže sama musela vytvářet několik dní.

Užití

Krém LIPOBASE© REPAIR používejte zejména když jiné kožní přípravky nedokážou udržet Vaši pokožku měkkou a pružnou.
Obecně platí, že použití krému jednou denně (nejlépe večer) je dostatečné, ale ani častější aplikace není na závadu. Stačí nanést jen malé množství krému.
ZAJIŠŤUJE SPRÁVNOU FUNKCI KOŽNÍ BARIÉRY: - Složení Lipobase Repair bylo speciálně vyvinuto pro udržování zdravé pokožky. - Snadno se roztírá a je vhodná pro středně až velmi suchou pokožku.
Přípravek není parfémován a neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. Obsah tuku je 63 %.

Dávkování

Používejte v menším množství jednou denně nebo podle potřeby.

Příznaky

Proč mají někteří lidé se suchou kůží problémy? - Mohou být vrozené. Někteří lidé např. nedokáží dostatek tukových látek pro ochrannou bariéru vytvořit. Jiní mají potíže se vstřebáváním tuků z potravy a jejich kůže pak nemá dostatek materiálu pro tvorbu tukových látek a ochranné vrstvy. - Může to být způsobeno i podnebím. Zvláště v zimním období za nízkých teplot klesá tvorba tukových látek v kůži. Ve spojení s velmi suchým vzduchem, jaký je např. v místnostech s ústředním topením, se vysychání kůže projeví velmi rychle. - Nejčastější příčinou je však opakované porušování kožní bariéry zvnějšku. Pokud je kůže trvale vystavována působení vody a látek, které rozpouštějí tuk, přirozené obnovování kožní bariéry prostě nestačí.
Ať už je důvod jakýkoli, výsledkem budou trvalé problémy se suchou pokožkou, protože se z ní vypařuje příliš mnoho vody.
Obnova kožní bariéry
Během prvních několika hodin po poškození ochranné vrstvy má ještě kůže tukové látky v zásobě, může je uvolnit a odpařování omezit. Nicméně k tomu, aby se odpařování dostalo zcela pod kontrolu, potřebuje kůže vyrobit nové tukové látky a to obvykle trvá nejméně 5 dní.
Mezitím je míra odpařování příliš vysoká a pokožka se vysušuje.
Opakované poškozování naruší produkci tukových látek, takže bariéra nikdy zcela nezregeneruje a kůže se stává dlouhodobě suchou.
I u nejlepších běžných přípravků k péči o pokožku je působení omezeno na nejsvrchnější vrstvu kůže — tvoří povlak, který na několik hodin sníží odpařování. Tento povlak se však během několika hodin setře a aplikaci přípravku je třeba 4 — 6 x denně opakovat, aby se zabránilo vzniku suché kůže. Celý proces regulace je skutečně účinný, až když kůže vyrobí nové tukové látky.

Příbalový léták