Linex Forte—14 kapslí

Linex obsahuje bakterie Lactobacilus acidophilus a Bifidobacterium animalis lactis. Optimalizuje střevní mikroflóru. Zlepšuje stravitelnost potravy. Napomáhá udržovat přirozenou imunitu organismu.

Cena vč. DPH
178 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3838957009084 | Zbozi: 18120952

Popis produktu

Linex obsahuje bakterie Lactobacilus acidophilus a Bifidobacterium animalis lactis.
Optimalizuje střevní mikroflóru. Zlepšuje stravitelnost potravy. Napomáhá udržovat přirozenou imunitu organismu.

Účinné látky

Lactobacilus acidophilus
Bifidobacterium animalis lactis
Inulin

Užití

Linex Forte obsahuje živé mikroorganismy, které pomáhají udržovat zdravou střevní mikroflóru a má pozitivní účinky při průjmových obtížích způsobených její nerovnováhou.
Každá tobolka Linex Forte obsahuje vyváženou kombinaci probiotik a prebiotik.
Probiotika— živé mikroorganismy vyskytující se v tenkém a tlustém střevě. Pomáhají udržovat zdravou rovnováhu střevní mikroflóry a kontrolují růst nežádoucích střevních mikroorganismů. 2 kmeny účinných živých mikroorganismů prospěšných pro zdravé trávicí ústrojí: Lactobacilus acidophilus (LA—5) a Bifidobacterium animalis lactis (BB —12).
Prebiotika — nestravitelné látky, které příznivě ovlivňují růst a aktivitu pozitivně působících bakterií potřebných pro zdravou střevní mikroflóru. Zdroj živin pro pozitivně působící živé mikroorganismy: Inulin a Oligosacharidy.

Dávkování

Doporučené dávkování: Dospělí a dospívající od 12 let: 1 tobolka jednou až třikrát denně, nejlépe při jidle. Děti od 3 do 12 let: 1 tobolka jednou až dvakrát denně, nejlépe při jídle.
Pokud Vy nebo Vaše dítě nejste schopni spolknout tobolku, tobolku lze otevřít a obsah zamíchat s trochou tekutiny.
Nemíchejte prášek z tobolky s horkými nápoji, aby nedošlo k znehodnocení bakterií.
Pokud Vy nebo Vaše dítě užíváte antibiotika, doporučuje se užívat Linex forte minimálně 3 hodiny po podání antibiotik.

Fakta

Lidská střeva jsou osídlena stovkami druhů bakterií, které tvoří takzvanou střevní mikroflóru. Většina těchto bakterií žije v harmonii s lidským organismem a prospívá našemu zdraví. Kromě těchto zdraví prospěšných bakterií však lidská střeva hostí také mikroorganismy, které obvykle neškodí, avšak svým přemnožením mohou narušit zdravou rovnováhu střevní mikroflóry a způsobit tak nejrůznější trávicí obtíže. Jsou tedy potenciálně škodlivé (patogenní).
Přemnožení těchto mikroorganismů může být způsobeno například virovými a bakteriálními střevními infekcemi, užíváním antibiotik, ale také cestováním do exotických zemí, stresem nebo konzumací alkoholu. Nejčastějším problémem narušené střevní mikroflóry je průjem nebo naopak zácpa či nadýmání a plynatost.

Příbalový léták