Leros Fytokliman Planta—20x1,5 g

Humánní léčivý přípravek

Směs rostlinných drog s uklidňujícím účinkem působících svíravě, snižujících krevní tlak a působících močopudně. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
62 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594740494905 | Zbozi: 18113570

Popis produktu

Směs rostlinných drog s uklidňujícím účinkem působících svíravě, snižujících krevní tlak a působících močopudně. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Směs rostlinných drog s uklidňujícím účinkem, působících svíravě, snižujících krevní tlak a působících močopudně.
Vhodný ke zmírnění neurovegetativních potíží provázejících klimakterium, uklidňuje, snižuje napětí hladkých svalů, zažívacího traktu a močových cest a reguluje metabolické procesy v organismu.

Dávkování

Nálevový sáček se přelije 1/4 | vařící vody a nechá se 10 min. vyluhovat. Čaj se pije vlažný, jeden šálek na noc, pokud lékař neurčí jinak. Připravuje se vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.

Kontraindikace

Přecitlivělost na některou složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Možnost alergických kožních reakcí (fotosenzibilizace) u zvláště citlivých osob.
Přípravek obsahuje třezalkovou nať, která může ovlivňovat účinek některých současně podávaných léků na uklidnění a při depresích. O vhodnosti současného užívání s jinými léky se proto poraďte s lékařem.

Fakta

Kontrahel obecný:
Adstringens, stomachikum, mírné spasmolytikum. Droga se používá jako svíravý prostředek při krvácení, průjmech, onemocnění žaludku a střev, má močopudné účinky.
Uplatňuje se v řadě přípravků v gynekologii. Drogu je možné použít i zevně na rány.
Bývá složkou metabolických a odtučňovacích čajovin, používá se při silné menstruaci a klimakterických obtížích, v Německu i při léčbě cukrovky. V lidovém léčitelství se používá na posílení dělohy před porodem, při onemocnění ledvin, močového měchýře, při obtížích při močení, otocích ledvinného a jaterního původu a při ledvinových kamenech.
Zajímavost: Latinské pojmenování rodu je odvozené od alchema — alchymistka.
Starověcí alchymisté připisovali této bylině velkou léčivou moc. Na dně jejích nálevkovitých listů se dlouho drží kapky rosy. Alchymisté je sbírali a používali při hledání kamene mudrců.

Poznámka

Společnost LEROS vyrábí v současné době okolo 160 druhů různých produktů. Jedná se o kompletní sortiment bylinných léčivých čajů a čajových směsí, dále pak o širokou paletu ovocných, černých, zelených i rooibos čajů. Velmi oblíbené jsou například produkty řady LEROS BABY, které jsou určeny pro děti a jejich maminky, dále produkty prémiové řady MILLENIUM a MILLENIUM Vital. Při výrobě ovocných čajů řady MILLENIUM byla použita nová technologie spočívající v separaci vůní do mikrokapslí. Aroma se z těchto kapslí uvolňuje až po přelití čajového sáčku vařící vodou. Čaje řady MILLENIUM Vital zase obnovují síly při únavě, vyčerpání, po sportovním výkonu i při velké pracovní zátěži.
Snižují riziko civilizačních chorob. Výrobky řady LEROS Natur jsou čistě bylinné, bez umělých, chemických a konzervačních látek, umělých aroma a jiných nepopulárních látek. V současné době probíhá dokončování dalších novinek. Věříme, že si získají svého klienta stejně dobře, jako naše ostatní produkty.

Složení

Třezalková nať, kontryhelová nať, hlohový list s květem, list břízy, dobromyslová nať, meduňková nať, chmelové šištice

Příbalový léták