L-Theanin—30 tablet

L- theanin potravinový doplněk obsahující přírodní aminokyselinu L-theanin běžně se vyskytující v zeleném čaji a hřibu hnědém. Díky schopnosti proniknout přes hematoencefalickou bariéru má theanin aktivní vliv na psychoaktivní procesy lidského těla.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594160560099 | Zbozi: 18126467

Popis produktu

L- theanin potravinový doplněk obsahující přírodní aminokyselinu L-theanin běžně se vyskytující v zeleném čaji a hřibu hnědém. Díky schopnosti proniknout přes hematoencefalickou bariéru má theanin aktivní vliv na psychoaktivní procesy lidského těla.

Účinné látky

L-Theanin

Užití

L- theanin potravinový doplněk obsahující přírodní aminokyselinu L-theanin běžně se vyskytující v zeleném čaji a hřibu hnědém. Díky schopnosti proniknout přes hematoencefalickou bariéru má theanin aktivní vliv na psychoaktivní procesy lidského těla. Během spánku je mu pak připisována aktivní role pro tvorbu Alpha vlnění nervového systému, jednoho ze základních spontálních vlnění v mozku spojovaném s relaxací a podprahovým vnímáním. Positivní účinky L theaninu přispívají k procesům relaxace nervového systému, redukce vlivu kafeinu, odbourání stresu a stísněnosti stejně jako positivně ovliňuje schopnost vnímání a učení se. L- Theanin díky svým sklidňujícím účinkům napomáhá i zmírnit premenstrusční syndromy u žen.

Dávkování

1- 2 tablety denně, neurčí li lékař jinak.

Příznaky

Nervozita, podrážděnost, zlepšení schopnosti učení.

Prevence

Deprese, fobie, tělesná únava, bolesti hlavy, svalů, krku, revma, nespavost, astma, cukrovka.

Kontraindikace

Přípravek neužívejte při známé přecitlivělosti na účinnou nebo na některou pomocnou látku. Není určeno pro děti do 10 let, těhotné a kojící ženy.

Vedlejší příznaky

Při běžném dávkování se při užívání L.Theanin nežádoucí účinky nevyskytují. Pouze ve vzácných případech po dlouhodobě užívaných vysokých dávkách se může projevit dráždění žaludeční sliznice, bolest hlavy. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.

Fakta

Alfa vlny jsou typické pro mozek v nečinném stavu a většina lidí se v tomto stavu nachází, když mají v bdělém stavu zavřené oči. Alfa vlny jsou hlavním indikátorem vědomé pozornosti a reprezentují bránu mezi vědomím a nevědomím. Působí na nervovou soustavu: deprese, fobie, tělesnou únavu, bolesti hlavy, svalů, krku, revma, nespavost, astma, cukrovku. L-theanin stimuluje alfa mozkové vlny, které jsou spojené s relaxací, ale zároveň udržují člověka v bdělém stavu. Pomáhá uvolňovat mysl a zrychluje reakce člověka. Opětovné pokusy dokázaly, že I-theanin má pozitivní účinky na mysl a zlepšuje paměť. Pokusy dále ukázaly, že alfa vlny vzrůstají 40 minut po konzumaci
Hheaninu. Lidé mohou brát jako výhodu to, že přestože se rozhodnou relaxovat, jejich mozek funguje stejně výkonně, jako kdyby pracovali. Theanin může zlepšit schopnost učení a navodit pocit pohody svým účinkem na mozkové neurotransmitery dopamin a serotonin. Theanin může také zlepšit ochranný efekt mozkových buněk zmírněním toxicity glutamátu.

Poznámka

Bez konzervačních látek, umělých barviv, příchutí, vůní, kvasnic, mléka, vajíček, kukuřice, sóji, pšenice, cukru, soli, lepku, škrobu. Vhodný pro celiatiky, diabetiky a vegetariány.
Přípravek uchovávejte v dobře uzavřeném vnitřním obalu při teplotě 15-25*C, aby byl chráněn před světlem a vzdušnou vlhkostí.

Složení

Zelený čaj (20% L-Theanin)
Pomocné látky: L-Arginin hydrochlorid, Vitamín B, Laktóza, Stearát horečnatý.
Údaje o firmě
Mise společnosti Vetrisol — vnášet Vitalitu do života — je výrazem snahy porozumět životu spotřebitelů v jedenadvacátem století a jejich potřebám pomoci tak, aby zákaznící lépe vypadali, lépe se cítili a měli více ze života.
Společnost Vetrisol byla založena v roce 2006. Specializuje se na vývoj, výrobu a prodej doplňků stravy a veterinárních přípravků splňující kritéria nejvyšší kvality, účinnosti a cenové dostupnosti. Vetrisol s.r.o. disponuje týmem odborníků, kteří pracují v oboru desítky let a mají zkušenosti s výrobou jak v ČR tak v zahraničí.
Wwww.vetrisol.cz

Příbalový léták