Kukuřičná strouhanka DRUID—200 g

Bezlepková potravina vhodná k zahušťování potravin, nahrazuje klasickou strouhanku. Obsah lepku je nižší než 10mg na 1000g výrobku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594010192029 | Zbozi: 18104026

Popis produktu

Bezlepková potravina vhodná k zahušťování potravin, nahrazuje klasickou strouhanku.
Obsah lepku je nižší než 10mg na 1000g výrobku.

Užití

Kukuřičná strouhanka je vhodná k zahušťování polévek, omáček a směsí na masné, zeleninové a ovocné výrobky.
Je to výborná náhrada za strouhanku z pečiva při výrobě běžného trojobalu, zvláště použijeme-li místo pšeničné mouky rýžovou instatní mouku.
Obsah lepku je nižší jak 10mg na 1000g výrobku.

Dávkování

Dle návodu na obalu.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Celiakální sprue (dále jen CS) je společné označení pro celosvětově se vyskytující onemocnění dětí i dospělých. Jde o hereditární autoimunní onemocnění vyvolané nesnášenlivosti lepku (gluténu). Lepek je bílkovinný komplex obsažený v povrchní části obilných zrn. Stěpné produkty lepku vyvolávají u geneticky vnímavých osob nepřiměřenou reakci imunitního systému s trvalou tvorbou autoprotilátek. Hlavním projevem jsou zánětlivé změny sliznice tenkého střeva s průjmy, chudokrevností, váhovým úbytkem a celkovou poruchou somatického i psychického vývoje. Pokud není lepek z potravy trvale a úplně vyloučen, dochází v průběhu doby k vyčerpání imunitního systému, onemocnění postihuje další orgány se vznikem přidružených autoimunitních chorob a četných komplikací, z nichž většina je život ohrožující.

Poznámka

Firma NOMINÁL působí na trhu od roku 1993 a zabývá se výrobou instantních obilninových kaší, instantních mouk obilných i luštěninových, tvarovaných extrudátů (crispies), extrudované vlákniny, nativní celozrnné mouky pšeničné, žitné a balením potravin.
Údaje o firmě ,
NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o.
Vídeň 6
Velké Meziříčí 594 01 cz infoAnominal.cz
Wwww.nominal.cz

Příbalový léták