Kombucha Green tea—2 lt

Kombucha ze zeleného čaje. Čajový kvašený nápoj, aktivuje látkovou výměnu, posiluje imunitu, prospívá pleti, odstraňuje z těla jedovaté látky.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594041070013 | Zbozi: 18101128

Popis produktu

Kombucha ze zeleného čaje. Čajový kvašený nápoj, aktivuje látkovou výměnu, posiluje imunitu, prospívá pleti, odstraňuje z těla jedovaté látky.

Užití

Kombucha je elixír zdraví, dlouhověkosti, krásy a zdravého těla.
Kombucha je zdravý a skvostný perlivý nápoj pro každou příležitost.
Kombucha je čajový kvašený nápoj s prastarou tradicí pro krásu a čistou pleť.
Kombucha aktivuje látkovou výměnu.
Kombucha udržuje zdravé a čisté střevo, napomáhá dobrému zažívání.
Kombucha má velké množství pozitivních vlastností.
Propůjčuje tělu medvědí sílu, mládí, vitalitu, krásu a chrání před nemocemi.
Kombucha chutná podobně jako jablečný mošt, je osvěžující a skvělá.
Říká se jí také nápoj sladké svěžesti. pomáhá vstřebávat výživné látky a tím zlepšuje funkci střev.
Díky bohatému obsahu hodnotných laktobacilů vede kombucha k udržování střevní mikroflóry a k podpoře činnosti imunitního systému.
Obsahuje kvasinky, které čistí a prospívají pleti
Je používána jako masážní roztok při kožních poruchách a celulitidě.
Odstraňuje z těla jedovaté látky, těžké kovy a nikotin.
Je také oblíbeným prostředkem k snížení tělesné hmotnosti (k tomuto účelu je doporučeno ji pít 3x denně před jídlem.

Dávkování

Chuť kombuchy lze přirovnat k chuti vinného střiku, či sektu. Doporučujeme pít ráno 2dcl nalačno a přes den v neomezeném množství. Nemá žádné vedlejší účinky a je určena i pro děti od tří let, pro které je vhodnější než sladké limonády. Komu nápoj nebude chutnat, může užívat kombuchové kapsle.

Kontraindikace

Pít ji mohou všichni zdraví, nemocní, děti od 3 let. Diabetici jen s ohledem na svou dietu.

Fakta

Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie, kde její blahodárné účinky byly známy již vroce 221 před n.l. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Nápoj připravený z kombuchy obsahuje enzymy, vitamíny, minerální látky a zejména bakterie mléčného kvašení. Může být náhradou mléčných výrobků pro lidi trpící alergií ma mléčnou bílkovinu.
Kombucha se všude označuje jako čajová houba, což je biologicky nesprávné.
Mínění vědců se rozchází. Někteří popisují Kombuchu jako houbu, jiní jako symbiózu různých kvasných buněk, řas a jiných mikroorganismů typických pro lišejníky. Má tvar plochého gumovitého světlešedého nebo hnědého lívance. Tedy více lišejník než houba.
Lišejníky jsou na zemi asi 2 miliardy let. Jejich vývoj souvisí s mořskými řasami, které jsou vázány s vodou. Aby mohly žít později i v jiném prostředí potřebovaly spojence.
Vytvořili spojenectví v němž měly oba — lišejník i řasa, důležitou funkci. Zásobují se navzájem organickými živinami, uhlohydráty a vodou.
Lišejníky mají v přírodním léčitelství dobrou pověst. Je známo přes 16 000 druhů lišejníků a Kombucha je jedním z nich.

Poznámka

Čínský příběh.
Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. Měla pečovat o dlouhý život plný kouzel. Za časů dynastie HAN — před 2.000 lety se z ní vyráběl lahodný nápoj.
Japonský příběh.
V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Císař Enkyo trpěl žaludečními bolestmi. Dozvěděl se o jednom putujícím lékaři — Korejci — jménem KOMBU, který ovládal zvláštní léčebné síly. Doktor Kombu císaři předepsal jediný lék — zkvašený čaj.
Po několika dnech se dařilo císaři mnohem lépe a od té doby se nazývá nápoj T SCH
A : (je japonsky ČAJ), tedy K O MB U T CHA je KOMBUCHA.
Ruský příběh.
Z Ruska je příběh o cestovatelce. Bylo jí nápadné chování lidí v jedné oblasti Ruska, kteří oplývali vitalitou a radostí ze života, vypadali skvěle, neměli vrásek a byli dobré mysli. Tajemství rádi sdělili. V čaji měli houbu. Čaje vypili nejméně 2 sklenice denně. | zde šlo o KOMBUCHU.
KOMBUCHA v Čechách.
Dnes již víme, že se Kombucha u nás pěstovala před mnoha lety a byla presentována se sloganem „Kdo holduje Kombuše 100 let světem pokluše.“
Z Asie do Evropy.
V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy. U nás upadl v minulých desetiletích do zapomenutí, aby dnes mohl být znovu objeven.
Mezitím si kombucha podmanila také Nový svět. Podle zpráv renomovaných časopisů je vyhledáván tento léčivý nápoj i v Hollywoodu, slouží jako elixír mládí a studna moudrosti.
Filmoví a popoví velikáni jako DARYL HANNAH, LINDA EVANS a MADONNA jsou kombuše věrní a pravidelně ji užívají.

Příbalový léták