Imodium—2mg, 20 tobolek

Loperamid-hydrochlorid je určen k symptomatické léčbě akutního a chronického průjmu. U pacientů s ileostomií jej lze použít k redukci počtu stolic, objemu stolice a úpravě její hustoty. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3116572 | Zbozi: 18109659

Popis produktu

Loperamid-hydrochlorid je určen k symptomatické léčbě akutního a chronického průjmu.
U pacientů s ileostomií jej lze použít k redukci počtu stolic, objemu stolice a úpravě její hustoty. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

LOPERAMIDI HYDROCHLORIDUM

Užití

IMODIUM je lék proti průjmu. IMODIUM zahušťuje při průjmu stolici a snižuje její častost.
IMODIUM můžete užívat při náhle vzniklém (akutním) průjmu nebo po poradě s lékařem při dlouhodobém (chronickém) průjmu.
Po poradě s lékařem můžete IMODIUM užívat rovněž v případě, kdy Vám byla odstraněna část střev, což často způsobuje průjem.

Dávkování

Děti od šesti let: - při náhle vzniklém (akutním) průjmu užijí nejdříve jednu tobolku, potom jednu tobolku po každé řídké stolici. Jestliže se dostaví formovaná a neobvykle tuhá stolice, nebo jestliže zpozorujete u dítěte nevolnost, která může být způsobena i zástavou pohybu ve střevech, přestane dítě tobolky užívat a neprodleně vyhledejte lékaře. - při dlouhodobém (chronickém) průjmu stanovuje dávkování lékař. Obvyklá počáteční dávka je jedna tobolka denně. Udržovací dávkování je zapotřebí určovat ve vztahu k tělesné hmotnosti (nejvýše 3 tobolky/20 kg) do dosažení 1-2 tuhých stolic za den.
Pozor: Nikdy nepřekračujte nejvyšší doporučenou denní dávku vztaženou na kg tělesné hmotnosti dítěte!
Dospělí (včetně starších osob) - při náhle vzniklém (akutním) průjmu užijte 2 tobolky naráz, potom jednu tobolku po každé řídké stolici. Jestliže se dostaví formovaná a neobvykle tuhá stolice, nebo jestliže přestanete pociťovat ve střevech pohyb, ukončete užívání přípravku a neprodleně vyhledejte lékaře. - při dlouhodobém (chronickém) průjmu užívejte nejdříve dvě tobolky (4 mg) denně.
Dávku můžete zvyšovat na udržovací dávku 1-6 tobolek denně do dosažení 1-2 tuhých stolic za den.
Pozor: Neužívejte více než 8 tobolek během 24 hodin!

Kontraindikace

Loperamid-hydrochlorid je kontraindikován u pacientů se známou přecitlivělostí k loperamid-hydrochloridu nebo ke kterékoli další složce přípravku. Loperamid-hydrochlorid tvrdé tobolky se nesmí podávat dětem do 6 let. Loperamid-hydrochlorid se nesmí užívat jako primární léčba: - u pacientů s akutní dyzenterií (charakterizované přítomností krve ve stolici a vysokou horečkou); - u pacientů s akutní ulcerativní kolitidou - u pacientů s bakteriální enterokolitidou způsobenou invazivními organizmy k nimž patří např. Salmonella, Shigella a Campylobacter. - u pacientů s pseudomembranózní kolitidou v souvislosti s léčbou širokospektrými antibiotiky.
Loperamid-hydrochlorid se nesmí užívat obecně tam, kde by útlum peristaltiky mohl vést k možnému riziku závažných následků, k nimž patří ileus, megakolon a toxický megakolon. Léčbu loperamid-hydrochloridem je nutno okamžitě ukončit, když se objeví obstipace, abdominální distenze nebo ileus.

Složení

Léčivá látka: Loperamidi hydrochloridum 2 mg v jedné tobolce.
Pomocné látky: Monohydrát laktózy, kukuřičný škrob, mastek, magnesium-stearát
Tobolku tvoří: žlutý oxid železitý, černý oxid železitý, patentní modř V, erythrosin, oxid titaničitý a želatina.

Příbalový léták