ES BIO Chia semínka—150 g

Chia semínka dokáží absorbovat velké množství vody a zvětšit tak svůj objem 7-12x. Přitom vytvářejí polysacharidový gel, který zabraňuje rychlému trávení potravy žaludečními enzymy.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3145274 | Zbozi: 18114421

Popis produktu

Chia semínka dokáží absorbovat velké množství vody a zvětšit tak svůj objem 7-12x.
Přitom vytvářejí polysacharidový gel, který zabraňuje rychlému trávení potravy žaludečními enzymy.

Užití

ES BIO Chia semínka jsou zdrojem omega-3 a omega-6 esenciálních mastných kyselin ve vyváženém poměru 3:1. Kyselina alfa-linolenová (ALA) přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Chia semínka dokáží absorbovat velké množství vody a zvětšit tak svůj objem 7-12x. Přitom vytvářejí polysacharidový gel, který zabraňuje rychlému trávení potravy žaludečními enzymy. Tím hydratují tělo a prodlužují pocit sytosti. Jsou zdrojem dlouhodobé energie, vhodné pro sportovce a při hubnutí. Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 2 g ALA denně.
Do salátů, cereálií, jogurtu, koktejlů, pomazánek, slaných i sladkých jídel. Namočením do vody v poměru 1:5 na cca 10-20 min za občasného míchání vytvoříte želé, které lze míchat s pokrmy či se šťávami, aniž byste při konzumaci registrovali strukturu semínek nebo Ize použít jako přísadu do pečiva v max. množství 10 %.

Dávkování

Dle potřeby přidat do salátů, cereálií, jogurtu, koktejlů, pomazánek, slaných i sladkých jídel.

Příbalový léták