Dr.Konrad Silvertan pasta—200 ml

Pasta s obsahem ionizovaného stříbra navázaného na zeolit, s obsahem oxidu titaničitého, dexpanthenolem a s Dermosoft je určená k péči o pokožku v místech se sklonem k plenkovým dermatitidám, intertrigu, opruzení a proleženinám. Od novorozeneckého věku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4521051 | Zbozi: 18137813

Popis produktu

Pasta s obsahem ionizovaného stříbra navázaného na zeolit. s obsahem oxidu titaničitého, dexpanthenolem a s Dermosoft je určená k péči o pokožku v místech se sklonem k plenkovým dermatitidám, intertrigu, opruzení a proleženinám. Od novorozeneckého věku.

Užití

Silvertan pasta tvoří na pokožce ochrannou vrstvu chránící pokožku před dráždivými složkami ze stolice a moči, zklidňuje pokožku a pomáhá předcházet zarudnutí.
Jak působí stříbro?
Argentum (stříbro) a jeho sloučeniny účinkují adstringentně (popřípadě až kausticky) a antisepticky (především denaturací bílkovin). V přiměřených koncentracích a ve vhodných lékových formách podporují hojení ran a vředů. (Zdroj: Fadrhoncová A., Farmakoterapie kožních nemocí, str. 130, Grada, 1999)
Jak působí zeolit?
Zeolity jsou krystalické silikáty alkalických kovů. Jedinečnost spočívá v tom, že prostorové uspořádání atomů vytváří kanálky a dutiny konstantních rozměrů. V těchto kanálcích se mohou zachytávat látky tuhého, kapalného a plynného skupenství. V medicíně se používají jako nosiče účinných látek. Stříbro navázané na zeolit (silver zeolite) má prokázané antimikrobiální účinky na mikroorganismy. Zeolit tyto účinky podporuje. 'A P o (Zdroj: Sirkamon S., Antimicrobial effects of silver zeolite against oral microorganisms,
Asian Pac J of Trop Biomed, str. 47-52, Elsevier 2013)
Jak působí dexpanthenol ?
Dexpanthenol syn. panthenol náleží k vitamínům B5.V kůži se po epikutánní aplikaci rychle přeměňuje na pantothenovou kyselinu, která má zásadní význam pro metabolismus kožních buněk. Panthenolu se připisuje terapeutický efekt při poruchách hojení ran a vředů a při růstu a regeneraci vlasů. Nejsou známé žádné nežádoucí účinky. (Zdroj: Fadrhoncová A.,Farmakoterapie kožních nemocí, str. 171,Grada,1999 )
Jak působí Dermosoft© ?
Dermosoft© je vysoce účinná multifunkční účinná látka s antimikrobiálními vlastnostmi proti mikroorganismům způsobujícím některé kožní poruchy. Učinně redukuje Malassezia furfur, © Trichophyton | spp., Epidermophyton — floccosum, Candida © albicans © and
Propionibacterium acnes. Získává se výhradně z přírodních zdrojů. (Zdroj: Dr Straetmans „Dermosoft decalact liguid, product information,2019)
Na návrh dermatologů byl vytvořen přípravek s názvem Silvertan pasta, který je volně prodejný v lékárnách a jako základní složky obsahuje výše uvedené látky.

Dávkování

Naneste tenkou, rovnoměrnou vrstvu na pečlivě očištěnou a osušenou pokožku. K čištění pokožky používejte ideálně medicinální antiseptická mýdla bez sodium lauryl sulfátu (např. Cutosan). Používejte několikrát denně dle potřeby. Silvertan pasta je nedráždivá, snadno aplikovatelná a také snadno odstranitelná.
Podráždění pokožky se může objevit v místech, kde pokožku zakrývá plena. V těchto místech se může objevit zarudnutí, vyrážka a zvýšená citlivost kůže. Na postižených místech se mohou objevit ohraničené zarudlé skvrny. Opruzeniny mohou být mírné, s menšími defekty, až těžké, se silným zčervenáním, podrážděním, puchýři nebo porušenou pokožkou s mokváním. Opruzeniny mohou přejít v proleženiny. Proleženiny se mohou projevit zejména u imobilních a inkontinentních pacientů.

Poznámka

Pouze pro vnější použití. Vyhněte se kontaktu s očima. Nedojde-li ke zlepšení stavu pokožky nebo dojde-li k podráždění kůže, přestaňte přípravek používat a poraďte se s lékařem. Nepoužívejte v případě alergie nebo přecitlivělosti na některou ze složek přípravku.

Příbalový léták