DiaPHAN glukóza, ketolátky—50 ks

Zdravotnický prostředek

Zdravotnický prostředek, in vitro diagnostika, dignostické proužky na analýzu moči. DiaPhan jsou diagnostické proužky určené k vizuální detekci glukózy a ketolátek v moči.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8592156221009 | Zbozi: 18111808

Popis produktu

Zdravotnický prostředek, in vitro diagnostika, dignostické proužky na analýzu moči.
DiaPhan jsou diagnostické proužky určené k vizuální detekci glukózy a ketolátek v moči.

Užití

DiaPhan jsou diagnostické proužky určené k vizuální detekci glukózy a ketolátek v moči.
Testovací proužky se používají pro přibližné určení hyperglykémie, avšak pro určení hypoglykémie jsou nepoužitelné. Vylučování ketolátek do moči (proces ketonurie) diabetika upozorní na rozvíjející se ketoacidózu. U zdravého, nehubnoucího člověka by měly být obě dvě políčka neutrální (bez barevné změny). Pozitivní výsledek cukru a ketolátek v moči zpravidla vypovídá o tom, že testovaný člověk je neléčený diabetik, anebo že diabetik má labilní diabetes. Lidé provádějící redukční dietu založenou na vysazení sacharidové složky z potravy používají tyto proužky, aby v jejich těle nedošlo k nekontrolovanému metabolickému rozvratu.

Dávkování

Postup měření:
Odebereme vzorek moče, do níž namočíme aktivní pole testovacího proužku. Za 60 sekund proběhne reakce moče s chemikálií na testačním proužku. Pokud testační okénko zůstane bez barevné změny, glykémie cca před 3 hodinami byla pod 10 mmol/l.
Jestli barevná změna proběhne, srovnáme barevnou stupnici na tubě s barevným odstínem aktivní plošky proužku. Zjistíme přibližnou výši glykémie před 3 hodinami, která je vždy vyšší než cca 10 mmol/l.

Příbalový léták