DAOSiN—60 tablet

Doplněk stravy s obsahem enzymu DiAminoOxidáza (DAO) napomáhá při metabolismu histaminu přijatého ve stravě. DAOSiN doplňuje přirozený enzym DAO a dekompenzuje tak histamin přijatý ve stravě.

Cena vč. DPH
1 055 Kč
Dostupnost
skladem 8 ks

PDK: 4598646 | Zbozi: 18145987

Popis produktu

Doplněk stravy s obsahem enzymu DiAminoOxidáza (DAO) napomáhá při metabolismu histaminu přijatého ve stravě. DAOSIN doplňuje přirozený enzym DAO a dekompenzuje tak histamin přijatý ve stravě.

Užití

napomáhá přirozenému metabolismu histaminu prostřednictvím přirozené aktivity enzymu
DAO. Histamin přijatý ve stravě se tak může dostávat do zažívacího traktu rozložený na dostatečnou úroveň.
Co je histamin?
Histamin je biologický přenašeč, který patří do skupiny takzvaných biogenních aminů.
Organismus si histamin sám syntetizuje a současně jej přirozenou cestou přijímá z mnoha druhů potravin, které histamin obsahují. Jako biologický přenašeč plní histamin v organismu různé funkce. Jakožto neurotransmiter se mimo jiné podílí na regulaci rytmu spánku a probouzení, na řízení chuti k jídlu a ovlivňuje také schopnost učení a kapacitu paměti. Histamin se však především uplatňuje jako mediátor zánětlivých procesů při alergických reakcích.

Dávkování

Užijte jednu tobolku 15 minut před jídlem obsahujícím histamin, zapijte vodou.
Tobolka by již měla být rozpuštěna a v ní obsažený enzym DAO aktivován ve chvíli, kdy se potravina obsahující histamin dostane do střeva.
Maximální denní dávka jsou tři tobolky (odpovídající třem jídlům obsahujícím histamin denně).
Obsah tablety nesmíte před polknutím rozžvýkat a tabletu je třeba polknout celou, aby byl umožněn průchod obsahu tablety žaludkem a účinná látka se dostala do střeva.

Příznaky

Histaminová intolerance je zjednodušeně nerovnováha v těle mezi histaminem a enzymem DAO. Velké množství zkonzumovaného histaminu vede k nedostatku enzymu
DAO, to znamená, že vaše tělo není schopné rozložit zmíněný histamin dostatečně rychle. - Trvalá histaminová intolerance je daná genetickým defektem a trvalým deficitem enzymu DAO. Tímto deficitem je postiženo 1-3 % populace a trvale ovlivňuje jejich kvalitu života. - Dočasná histaminová intolerance je popisována jako dočasná blokáda/inhibice nebo snížení aktivity enzymu DAO určitými potravinami, alkoholem nebo léčivy. Tento dočasný stav může prakticky postihnout každého jedince, přičemž dojde k dočasným symptomům jako jsou: bolest hlavy, těžký pocit v žaludku, závratě, ztráta chuti k jídlu způsobená i relativně malým množstvím požitého alkoholu nebo léčiv.

Poznámka

Alkohol a některé léky mohou aktivitu enzymu DAO výrazně potlačit. Nepřekračujte doporučené denní dávkování! Doplňky stravy nenahrazují vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl.
Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Uchovávejte na chladném místě.
Produkt nevhodný pro vegetariány (živočišný původ).

Příbalový léták