Biocard TM Celiac test—1 ks

Zdravotnický prostředek

Rychlý a citlivý domácí test pro detekci protilátek IgA, které jsou přítomny při celiakii, z krve odebrané ze špičky prstu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 6416842328006 | Zbozi: 18113500

Popis produktu

Rychlý a citlivý domácí test pro detekci protilátek IgA, které jsou přítomny při celiakii, z krve odebrané ze špičky prstu.

Užití

Test je určen především pro domácí použití pro děti i dospělé. Výsledek testu je znám do 10ti minut. Vzhledem k tomu, že odběr krve je takřka bezbolestný, odpadá při použití tohoto testu stres, kterým je často provázen odběr žilní krve u dětí i citlivých dospělých osob.

Dávkování

Balení obsahuje 1x test Biocard TM Celiac Test.

Příznaky

Celiakie se projevuje v mnoha podobách. Od klasické formy až po skryté formy celiakie.
Mezi klasické příznaky patří časté průjmy, bolesti břicha, úbytek hmotnosti, minerálový a vitamínový deficit apod. Skrytá forma celiakie se projevuje např. neplodnosti u žen, popř. vícečetnými potraty, častou únavou, bolestí kloubů, kazivostí zubů a neléčená celiakie nezřídka končí rakovinovým nádorem.

Kontraindikace

Není. Je-li dodržována bezlepková dieta, výsledek testu je i u diagnostikovaného celiaka negativní.

Vedlejší příznaky

Nemá vedlejší účinky.

Fakta

Onemocnění celiakie je celoživotní autoimunitní onemocnění tenkého střeva, které se projeví u jedinců geneticky citlivých. Poškození sliznice tenkého střeva je zapříčiněno imunitní reakcí na přítomnost glutenu (lepku) a projevuje se nedostatečným vstřebáváním živin do organismu. Lepek se vyskytuje ve všech formách pšenice, žita, ječmene a ovsa.
Pokud tyto osoby konzumují potraviny s obsahem lepku, zvyšuje se u nich podstatně možnost onemocnění rakovinou střev a vzniku rakovinných nádorů vůbec. Jak studie ukazují, jde o onemocnění, které postihuje všechny rasy a na evropském kontinentu se týká 1 osoby ze 100-200 lidí. Senzitivita testu je 96,3 % a specificita 89,7% ve vztahu ke klinicky testovaným pacientům. Test v žádném případě nenahrazuje biopsii. Konečná diagnóza ©musí být stanovena vždy lékařem na základě výsledků střevní biopsie.Expirační doba je 18 měsíců od data výroby.

Poznámka

Před použitím je nutné vždy pečlivě prostudovat příbalový leták. V případě pozitivního výsledku testu je nutné vždy kontaktovat lékaře. V žádném případě nenasazujte bezlepkovou dietu bez řádného stanovení diagnózy lékařem.
Údaje o firmě
Wwww.berosa.cz

Příbalový léták