Aquasteril Camp Desinfekce vody—5x20 lt

Soupravy AQUASTERIL se používají pro desinfekci a úpravu pitné vody ve všech případech, kdy si nemůžete být jisti její kvalitou.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 8594028220028 | Zbozi: 18112322

Popis produktu

Soupravy AOUASTERIL se používají pro desinfekci a úpravu pitné vody ve všech případech, kdy si nemůžete být jisti její kvalitou.

Užití

1. Princip dezinfekce vody metodou AOUASTERIL© je založen na kombinaci účinku aktivního chloru aplikovaného ve vysokých dávkách (cca 40 - 50 mg/l) a následné dechloraci při použití vitamínového preparátu. 2. Dezinfekce vody metodou AOUASTERILO zajišťuje vždy 100% likvidaci bakterií, virů i parazitů obsažených ve vstupní vodě bez ohledu na podmínky dezinfekce (kvalita a parametry upravované vody) a na stavu nádoby, ve které dezinfekce probíhá (stěny nádoby jsou opakovaně sterilizovány během procesu úpravy vody). Přidáním dechloračního činidla je nespotřebovaný chlor konvertován ma neškodné chloridy (podobné jako kuchyňská sůl). 3. Ve finální vodě nejsou ani stopy chloru a výsledná voda nevykazuje žádnou nepříjemnou vůni, nebo pach způsobené procesem úpravy. Navíc, přítomnost vitamínového preparátu lze považovat ze zdravotního hlediska za pozitivní. 4. Velmi důležitá výhoda používání metody dezinfekce vody AOUASTERILA, na rozdíl od podobných postupů chemické dezinfekce, je její jednoduchost a aplikovatelnost v rozvojových zemích negramotnými a nekvalifikovanými lidmi. Každá souprava
AOUASTERIL je opatřena mimo psaného návodu k použití v řadě světových jazyků též obrázkovými pokyny, které činí použití souprav jednoduše srozumitelné. 5. Doba životnosti souprav AAUASTERIL je nejméně pět let i při extrémních klimatických podmínkách. 6. K zabezpečení širokého použití souprav AGUASTERIL pro různě veliké skupiny uživatelů, jsou soupravy vyráběny v několika verzích, podle základního objemu upravované vody.

Dávkování

1.) Při okamžité potřebě vody (dezinfekce): Do 20 litrů pokud možno čisté vody vsypte obsah sáčku A-20, zamíchejte a nechte působit jednu hodinu. Pak přidejte obsah sáčku
B-20 a důkladně zamíchejte. Takto upravenou vodu lze okamžitě použít. 2.) Při potřebě skladování vody (konzervaci): K 20 litrům vody přidejte obsah sáčku A-20. Tuto vodu lze skladovat v uzavřené nádobě až 6 měsíců. Před spotřebou konzervované vody přidejte obsah sáčku B-20 a zamíchejte.

Příznaky

Voda upravená soupravami AOUASTERIL je vhodná: pro pití a vaření, přípravu nápojů, mytí potravin, osobní hygienu, omývání ran a další podobná použití.
Při turistice, kempování, výpravách a pobytech na místech bez zdrojů vody známé nebo hygienicky bezpečné kvality.
K likvidaci bakterií, virů a parazitů ve vodě, dlouhodobé konzervaci vody, dezinfekci vydy špatné nebo neznémé kvality; k náhradě převařování vody; k zamezení střevních potíží způsobených použitím závadné vody.

Fakta

Složení

Soupravy AOUASTERILO sestávají ze dvou činidel obsahujících dezinfekční činidlo A a dechlorační činidlo B. Soupravy se liší balením chemických činidel, které předurčují maximální objemy vody, schopné soupravou najednou účinně upravit.
Použití souprav:
Soupravy AOUASTERIL© se používají k dezinfekci vody. Při přípravě mikrobiálně nezávadné vody těmito soupravami jsou likvidovány ve vodě přítomné mikroorganizmy, včetně choroboplodných bakterií, virů a parazitů. Soupravy AOUASTERILO jsou určeny pro nouzovou přípravu mikrobiálně nezávadné vody v případech, kdy není k dispozici jiný zdroj vody bezpečné kvality.
Uprava vody systémem AOUASTERIL© nemění chemické a vjemové vlastnosti vody a je proto výhodné vybrat k úpravě vizuálně co nejčistší vody z dostupných zdrojů.
Voda upravená systémem AAUASTERILO je mikrobiálně nezávadná a lze ji používat pro užitkové účely, nebo k pití, v závislosti na vjemových a chemických vlastnostech vstupní vody.
Pokud je k upravované vodě přidáno pouze činidlo A, pak je voda chráněna před sekundární mikrobiální kontaminací. V případě, že je takto opatřená voda uzavřená v nádobě, je možné ji uchovávat po dobu cca 6 měsíců bez nebezpečí zkažení vody.
Po aplikaci činidla B je již voda připravená k použití a je nutno ji chránit před následnou bakteriální kontaminací v uzavřené nádobě a spotřebovat ji do 2 dnů. Soupravy
AOUASTERIL© lze využívat pro přípravu mikrobiálně nezávadné vody při turistice, výpravách a pobytu v místech bez zdroje mikrobiálně nezávadné vody v oblastech různých klimatických pásem.

Skladování

Chemické činidlo B je nutno chránit před dlouhodobými účinky přímého světla.
Bezpečnostní opatření:
Při práci se soupravami AOUASTERIL© je nutné chránit oči a sliznice před potřísněním činidlem A. V případě zasažení oplachujte postižená místa větším množstvím vody nebo zředěným roztokem činidla B a v případě potřeby vyhledejte lékařskou pomoc.

Poznámka

Systém úpravy vody AOUASTERIL© je schválený rozhodnutím Hlavního hygienika
České republiky HEM-3244-24.5.01/14301
Soupravy AOUASTERIL byly testovány ve více než padesáti zemích čtyř kontinentů a jejich dokonalá dezinfekční účinnost byla potvrzena laboratořemi v Dar es Salaamu (Tanzanie), Nairobi (Kenya) a Univerzitou Milano (Itálie).
Údaje o firmě www.aguapluscz.cz

Příbalový léták