VitaHarmony Kyselina listová—90x400mg

Tablety k orálnímu užití obsahující kyselinu listovou (folát, folacin) pro dělení buněk, krvetvorbu a snížení míry únavy.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594010860546 | Zbozi: 18119065

Popis produktu

Tablety k orálnímu užití obsahující kyselinu listovou (folát, folacin) pro dělení buněk, krvetvorbu a snížení míry únavy.

Účinné látky

Acidum folicum

Užití

Kyselina listová patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Napomáhá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, podílí se na procesu dělení buněk a syntézy aminokyselin, proto se doporučuje ženám přibližně 3 měsíce před plánovaným početím, těhotným i kojícím. Přispívá k normální funkci imunitního systému a psychické činnosti, uplatňuje se v procesu krvetvorby a metabolismu homocysteinu. Snižuje míru únavy a vyčerpání.

Dávkování

1/2-1 tableta denně.

Fakta

Kyselina listová je obsažena především v listové zelenině (špenát, brokolice, růžičková kapusta) viz níže. Je možné říci, že ani při vysokém příjmu není tento vitamin v nadbytku, protože se snadno vylučuje močí. Je velice důležitá u rychle se dělících buněk (sliznice GIT, kostní dřeň, vyvíjející se embryo), a to jejím podílení se na syntéze
DNA (syntéza nukleotidů) a konverzi některých AMK. Někdy se kyselina listová označuje jako vit. B9.
Údaje o firmě www.vitaharmony.cz

Příbalový léták