Vilcacora Uňa De Gato čaj —100 g

Lýko liány pro odvar. Obsahuje pentacyklické oxindolalkaloidy,flavony aj.,známé cytostatickým, antiflogistickým a imunostimulačním účinkem.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594055380108 | Zbozi: 18104480

Popis produktu

Lýko liány pro odvar. Obsahuje pentacyklické oxindolalkaloidy,flavony aj.,známé cytostatickým, antiflogistickým a imunostimulačním účinkem.

Účinné látky

Hirsutin
Hirsutein
Isomitrafilin

Užití

Jemné a cílené , pentacykl. oxindolalkaloidy stimulují proliferaci interleukinu -1 a -6 v alveolárních makrofágech.

Dávkování

1- 2 polévkové lžíce na 1 litr. odvaru/ denně. Děti od 6 let 250 ml.denně.

Příznaky

Léčba nádorů, zánětů, revmatismu a žaludečních vředů

Kontraindikace

Imunosupresiva, hormonální substituce vč. inzulinu. Zvýšenou pozornost při užívání U. tomentosy věnujte při současném užívání antihypertenziv.

Vedlejší příznaky

Zvyšuje účinek antikoagulancií, antihypertenziv a také přípravků na snížení kyselosti žaludku (antacid).

Fakta

Nejrozšířenější a téměř 2000 lety ověřenou formou je čajová forma ( odvar ). Směs připravíme smícháním vlákenek vnitřní kůry ( lýka ) s vodou ve správném poměru - viz. níže, uvedeme do varu a na velmi mírném ohni pod pokličkou vaříme po dobu 25 - 30 min.. Odstavíme z ohně, ochladíme, na pokojovou teplotu, scedíme a popíjíme po šálcích ( ca 0,25 ltr. ) v průběhu celého den. Přidání citrónové šťávy nebo octa před uvedením do varu pomůže přejít většímu množství alkaloidů do odvaru a omezí přechodu tříslovin z kůry. Pro více informací o přípravě dekokcí klikněte zde. Použijeme 1 čajové lžičky citrónové šťávy nebo octa na každý šálek vody. Mimo ověření generacemi má čaj i výhodu účinného vstřebání všech v něm obsažených látek - oproti kapslím a tabletám, obsahujícím mletou vnitřní kůru ( lýko ). Vyvarujte se vysoké třísloviny (tmavě zabarvené) tekutých extraktů přímo orálně a nejdříve řeďte vodou nebo kyselou šťávou.

Poznámka

Nejpoužívanějšími formami dnešní západní civilizace jsou kapsle a tablety. Pod různými názvy, nejčastěji Uňa de Gato nebo Cat's Claw, ve střední a východní Evropě též
Vilcacora, v USA také jako Samento apod. se staly dostupné ve většině obchodů
Evropy, Kanady a USA. Jsou zde také novější (a dražší) patentované extrakty v tabletách a kapslích- některé jsou podložené výzkumem, jiné zaregistrovány jako léčivo (
Krallendorn v Německu, CoD tea extrakt v Rakousku a Maďarsku apod.. Dobrá kvalita suroviny se zachováním přirozeného poměru aktivních látek je nejlepší hodnotou.
Obsahuje všechny substance, které můžeme získat z přírody ve vhodném složení (včetně imunostimulačních alkaloidů, protizánětlivých sterolů a antioxydačních glykosidů) bez laboratorního znehodnocení při extrakci pouze cílené složky. Tyto techniky invaze mohou vytáhnout určité typy substancí nebo změnit komplexní poměr přírodně aktivních látek v bylinných systémech.
Údaje o firmě www.unadegato.cz

Příbalový léták