Vagisan HydroKrém—50 g

Zdravotnický prostředek

Vagisan HydroKrém je určen k aplikaci do pochvy a na vnější intimní oblasti (pocit suchosti, pálení, svědění, drobná poranění a bolest při pohlavním styku, např. při nedostatku estrogenů v období klimakteria). Zcela bez hormonů. S vaginálním aplikátorem.

Cena vč. DPH
362 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4625811 | Zbozi: 18146303

Popis produktu

Vagisan HydroKkrém je určen k aplikaci do pochvy a na vnější intimní oblasti (pocit suchosti, pálení, svědění, drobná poranění a bolest při pohlavním styku, např. při nedostatku estrogenů v období klimakteria) Zcela bez hormonů. S vaginálním aplikátorem.

Užití

Vagisan HydroKrém je bílý, zvláčňující krém, vyvinutý k aplikaci při symptomech suchosti v pochvě. Neobsahuje hormony (estrogeny), a proto je možné jej užívat společně s hormonální substituční terapií nebo střídat s vaginálními krémy nebo čípky s obsahem hormonů (estrogenů). Přídavkem kyseliny mléčné je Vagisan HydroKrém upraven na hodnotu pH 4,5, čímž podporuje udržení přirozené hodnoty pH v pochvě.
K tomu, že Vagisan HydroKkrém zmírňuje obtíže při suchosti pochvy, přispívají dva faktory: - Krém obsahuje vysoký podíl vody, čímž pokožce v oblasti pochvy a ve vnější intimní oblasti dodává vlhkost. - Vyživující lipidy (tuky) udržují pokožku vláčnou.
Pravidelné používání přípravku Vagisan HydroKrém může mít pozitivní účinky při prevenci podráždění a zánětů pochvy a vnější intimní oblasti.
Krém lze při suchosti pochvy používat před pohlavním stykem.

Dávkování

Aplikujte každý den — nejlépe večer před spaním (popř. použijte slipovou vložku).
Po zmírnění obtíží je možné četnost aplikací snížit podle potřeby.
Při obtížích v oblasti poševního vchodu a vnějších intimních partií aplikujte krém podle potřeby i několikrát denně čistým prstem a rozetřete jej; stačí proužek krému o délce asi 0,5 cm.
Vagisan HydroKrém je určen k aplikaci do pochvy a na vnější intimní oblasti.
K ošetření symptomů v pochvě zaveďte krém do pochvy. Krém můžete zavést pomocí dodaného aplikátoru nebo bez aplikátoru.
Pokud chcete použít aplikátor, naplňte jej do poloviny (cca 2,5 g krému, viz rovněž „Pokyny pro použití“). Pro snadnější zavedení aplikátoru je možné nanést malé množství krému i v oblasti poševního vchodu.
Pokud upřednostňujete zavedení bez aplikátoru, zaveďte proužek krému o délce asi 2 cm do pochvy čistým prstem.
Krém je možné používat i před pohlavním stykem nebo při menstruaci.
Vagisan HydroKrém lze při dobré snášenlivosti používat i delší dobu, a to i během těhotenství (bez aplikátoru, viz „Pokyny pro použití během těhotenství“) a kojení.
Zdravotnický prostředek.
Pozorně čtěte návod k použití a informace o bezpečném používání.

Složení

Agua, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Lactic Acid, Octyldodecanol,
Polysorbate 60, Sodium Lactate, Sorbitan Stearate.
Údaje o firmě www.vagisan.cz

Příbalový léták