Topvet Kaštanový gel—250 ml

Masážní gel na křečové žíly. Má zesilující účinek na žilní stěny a zvyšuje jejich pružnost. Lze použít i při hemoroidech. Originální receptura.

Cena vč. DPH
108 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594060012841 | Zbozi: 18114835

Popis produktu

Masážní gel na křečové žíly. Má zesilující účinek na žilní stěny a zvyšuje jejich pružnost. Lze použít i při hemoroidech. Originální receptura.

Účinné látky

Agua
Glycerin
Aesculus Hippocastanum extrakt

Užití

Jírovec maďal je poměrně mladou léčivkou. Na našem území se objevila až koncem 17. století. Učinnými složkami kaštanu jsou aescin, aesculin, flavonoidní glykosidy a třísla.
Užívanými částmi jsou květ, plod, semena a mladá kůra. Aescin má zesilující účinek na žilní stěny a podporuje jejich pružnost. Pro tyto své vlastnosti se používá zejména jako podpůrný prostředek při léčbě křečových žil a hemoroidů; při žilní a vlásečnicové nedostatečnosti. Aescin působí také protizánětlivě, a proto je využíván k potírání bolestivých svalů a kloubů. Snižuje otoky.

Dávkování

Jemně aplikujte na postižené místo několikrát denně. V žádném případě oblast nemasírujte. Neaplikujte na sliznice a otevřené rány. Pro zvýšení účinku je vhodné nanést na postiženou oblast větší množství přípravku, ovázat a nechat působit dlouhodobě (např. přes noc).

Kontraindikace

Neaplikujte na sliznice a otevřené rány. Nepoužívejte vnitřně! Není vhodné pro děti do 3 let.

Poznámka

Dermatologicky testované. Přípravek není testován na zvířatech.

Složení

Agua, Glycerin, Alcohol Denat., Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Amica Montana
Flower Extract, Rutin, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide,
CI 14720, CI 15985, CI 19140, CI 28440, Parfum,
Údaje o firmě www.topvet.cz www.greenidea.cz

Příbalový léták