Teekanne Kašel a průdušky—10x2 g

Teekanne Průdušky a plíce je bylinný čaj s léčivým účinkem v nálevových sáčcích na kašel a průdušky.

Cena vč. DPH
39 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594024711797 | Zbozi: 18102414

Popis produktu

Teekanne Průdušky a plíce je bylinný čaj s léčivým účinkem v nálevových sáčcích na kašel a průdušky.

Užití

Při kašli, nachlazení

Fakta

"Jórg Sakulowski, hlavní degustátor firmy Teekanne Důsseldorf doporučuje: "Teprve díky správné přípravě se z pití čaje stává požitek!"
Opravdoví znalci čaje se proto řídí šesti zlatými čajovými pravidly: 1. Používejte jen známé značky čaje. Jsou zaručeně vyrobeny z vysoce kvalitních druhů čaje. 2. Pokud je to možné, používejte svou domácí vodu z vodovodu, protože znáte její chuť a vnímáte ji jako "neutrální". Jinak používejte neperlivou vodu (bez bublinek) s pokud možno minimální vlastní příchutí. Černý čaj se zásadně zalévá vroucí vodou. 3. Silně chlórovanou vodu nechte 2-3 minuty projít varem, aby se mohl usadit vápník a uniknout chlór. Nevařte však vodu příliš dlouho. 4. Cajovou konvici vypláchněte horkou vodou a předehřejte. 5. Čaj chutná lépe, když je připraven silný. Proto dejte do konvice raději o jeden sáček nebo čajovou lžičku více. Čaj podávejte s cukrem nebo kandysem a mlékem nebo smetanou (ne krabicové mléko) a dle chuti také s citronem. 6. Čaj se musí nechat vylouhovat. Jak dlouho, záleží na tom, jaký čaj nám chutná — zpravidla asi 4 minuty. Má-li mít čaj povzbuzující a osvěžující účinky, použijte raději větší množství čaje a nechte jej vyluhovat jen cca 2-3 minuty. Má-li mít čaj uklidňující a uvolňující účinky, nechte jej louhovat o něco déle, ale ne více než 5 minut.
Ještě jeden tip:
Čaj je velmi citlivý přírodní produkt. Musí být skladován v chladu a suchu. Dbejte na to, aby čaj byl po použití opět dobře uzavřen v neprodyšné plechové krabici nebo ve skleněné nádobě chráněné před světlem, aby neztratil své jemné aroma.
Tipy pro přípravu zeleného čaje:
Na jeden šálek zeleného čaje stačí v průměru o něco menší množství čaje, než je tomu u čaje černého.
Rozlišujeme tři tradiční způsoby přípravy:
Varianta 1: Čaj zalijeme vroucí vodou. Po 5 minutách je nápoj nejvydatnější.
Varianta 2: Vodu uvedeme do varu, necháme vychladnout na cca 60 *C. Potom čaj zalijeme a necháme cca 3 minuty vyluhovat.
Varianta 3: Vodu přivedeme do varu, čaj krátce přelijeme a první várku vylijeme. Potom čaj zalijeme podruhé a necháme 2-3 minuty vyluhovat.
Pomocí těchto odlišných postupů lze regulovat obsah tříslovin.
Černý čaj by měl být uchováván odděleně od aromatizovaných, bylinných nebo ovocných čajů a koření. Vyhnete se tak nežádanému ovlivnění aroma citlivého černého čaje."

Poznámka

Spotřebitelské balení: 10 x 2,00 g
Krabiček v kartonu: 10
Min. trvanlivost: 36 měsíců
Společnost Teekanne byla založena roku 1882.
V současnosti má zastoupení v osmi zemích světa prostřednictvím svých výrobních závodů nebo obchodních poboček a v 19 zemích spolupracuje s distribučními partnery.
Celosvětově zaměstnává společnost Teekanne 1500 zaměstnanců a realizuje celkový obrat 230 milionů EUR.
Údaje o firmě www.teekanne.cz

Příbalový léták