Tanno-Hermal Lotio—100 ml

Zdravotnický prostředek

Tanno-Hermal Lotio je zdravotnický prostředek, který má na základě fyz.-chem., adstrin.vlastností obsažené syntetické třísloviny vysušující účinky.

Cena vč. DPH
223 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 5000167093384 | Zbozi: 18120296

Popis produktu

Tanno-Hermal Lotio je zdravotnický prostředek, který má na základě fyz.-chem., adstrin.vlastností obsažené syntetické třísloviny vysušující účinky.

Účinné látky

Syntetická tříslovina
Oxid zinku
Talek

Užití

Tanno-Hermal Lotio © je © zdravotnický © prostředek, © který © má na základě fyzikálně-chemických, © adstringentních vlastností obsažené syntetické | třísloviny vysušující účinky při mokvavých, infikovaných onemocněních kůže. Obsažená syntetická tříslovina a pevné látky oxid zinečnatý a talek vážou sekret v ráně a vytvářejí ochranný film nad oblastmi kůže s chorobnými změnami. Vysušováním zánětlivých a mokvajících oblastí kůže a s ním spojeným vytvářením strupů se odebírá živná půda bakténím a plísním a působí se tak proti dalšímu šíření kožní infekce. Vedlejším efektem vysušování je citelné zmírnění svědění a zmírnění dráždivosti na postižených oblastech kůže díky vytvořenému ochrannému filmu. Tanno-Hermal Lotio tímto způsobem chrání podrážděnou kůži, aby se mohla nerušeně obnovovat.
Používejte Tanno-Hermal Lotio k vysoušení sekretu z ran způsobeného zánětlivými změnami, mokváním a svěděním při onemocněních povrchové vrstvy kůže. Tanno-Hermal
Lotio je vhodný zejména k aplikaci do kožních záhybů (podpaží, oblast genitálií a anální oblast, pod prsy, mezi stehny, mezi prsty), jako pomocný prostředek při ošetření plenkové dermatitidy, jakož i k lokální léčbě svědivé nebo mokvavé vyrážky. Tanno-Hermal Lotio je možné použít také při nadměrné potivosti (hyperhidróze).
Talek a oxid zinečnatý obsažené v Tanno-Hermal Lotio podporují zejména vysušování tekutinou naplněných puchýřků, např. při planých neštovicích, oparu (herpes labialis).
Sekundárně je tak mírněno svědění a mokvání.
Tanno-Hermal Lotio se může používat i v těhotenství a v době kojení.
Pro děti a starší osoby neexistuje žádné omezení při používání prostředku. Tanno-Hermal
Lotio je možné používat v každém věku.

Dávkování

Tanno-Hermal Lotio se po řádném protřepání lahvičky nanáší podle potřeby několikrát za den tence na postižená místa na kůži. V případě nutnosti je možné i častější použití.

Kontraindikace

Tanno-Hermal Lotio se nesmí používat při známé přecitlivělosti na syntetickou tříslovinu, parahydroxybenzoaty a jejich estery (parabeny; E 214 - E 219) nebo ostatní složky.
Tanno-Hermal Lotio se nesmí aplikovat na oči.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Jak dlouho smíte Tanno-Hermal Lotio používat?
V případě potřeby je možné používat Tanno-Hermal Lotio po delší časové období.
Zpravidla stačí doba použití 1 až 2 týdny. Pokud by se po 14 denním pravidelném používání Tanno-Hermal Lotio potíže nezlepšily, nebo pokud by se po ukončení léčby potíže znovu objevily, měli byste vyhledat lékaře. Při zvýšené potivosti je možné pokračovat v používání prostředku i několik týdnů.
Kvůli možnému dráždivému účinku syntetické třísloviny na oči je nutná opatrnost při použití Tanno-Hermal Lotio v blízkosti očí. Odpovídajícími preventivními opatřeními by se mělo zamezit přímému kontaktu s očima.
Při náhodném kontaktu Tanno-Hermal Lotio s očima se doporučuje vyplachovat oči po dobu cca 10 minut pod tekoucí vodou.
Datum ukončení doby použitelnosti tohoto balení je vytištěno na lahvičce a na papírové skládačce. Nepoužívejte obsah tohoto balení po uplynutí tohoto data!
Tanno-Hermal Lotio je po otevření použitelný po dobu 6 měsíců.
Prostředek Tanno-Hermal Lotio je určen pouze k vnějšímu použití.

Poznámka

Co obsahuje Tanno-Hermal Lotio? 100 g Tanno-Hermal Lotio obsahuje 1 g kondenzátu kyseliny fenolsulfonové, fenolu, močoviny a metanalu, sodnou sůl (syntetickou tříslovinu), oxid zinečnatý, talek.
Další obsažené látky jsou: čištěná voda; glycerol 85%; tris[alkykC<16>-C<18>)poly(oxyethylen)-4]phosphat (Hostaphat KW 340 MN) lecitin; vysoce disperzní oxid křemičitý; propan-2-ol; methyl(4-hydroxybenzoat); karagenan, sodná sůl.

Příbalový léták