Svorto 029 Korektor molitan uni

Zdravotnický prostředek

Korektor má tvar klínu s vyjímatelným jádrem vyplňujícím meziprstní štěrbinu mezi palcem a 2. prstem nohy. Vyjímatelné molitanové jádro lze zaměnit za jádro z tužšího poretenu a tím zesílit rovnání palce.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 8594023810019 | Zbozi: 18138160

Popis produktu

Korektor má tvar klínu s vyjímatelným jádrem vyplňujícím meziprstní štěrbinu mezi palcem a 2. prstem nohy. Vyjímatelné molitanové jádro lze zaměnit za jádro z tužšího poretenu a tím zesílit rovnání palce.

Užití

Meziprstní korektor je určen k vyrovnání osové úchylky palce od podélné osy. Při zánětlivém onemocnění kloubu palce působí jako prevence proti jeho vyosení a následným otlakům. Korektor se vyrábí v univerzální velikosti.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, doporučujeme korektor používat v 1. fázi bez jader, v 2. fázi s měkčím molitanovým jádrem a ve 3. fázi s jádrem porotenovým, po dobu 3-5ti dnů v rozmezí 10-60ti minut, postupně dobu prodlužovat až po celodenní nošení.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Balení obsahuje 5 molitanových korektorů s latexovými jádry + 5 poretenových jader.

Poznámka

Po celodenním nošení doporučujeme korektor omýt ve vlažné vodě mýdlem.

Složení

Materiál: Durén H 450 (molitan) H 5078, síla 30mm, Poreten v síle 25mm.
Údaje o firmě
Www.SVorto.cz S.r.0. přenáší hmotnost lidského těla na podložku — funkce statická. Pro obě základní úlohy nohy je především velmi důležitá klenba nožní. Změnu nohy od normálního anatomického tvaru označujeme pojmem deformita.
Vrozené dispozice, nevhodná obuv, nadměrná zátěž, civilizační a další vlivy jsou příčinou tvarových změn nohou — chodidel. Jednou z nejrozšířenějších vad je pokles příčné a podélné klenby nožní, valgózní deformace kloubu palce, kladívkové prsty, otlaky na plosce nohy, vychýlení osového postavení dolní končetiny a patní ostruhy.
Pro tyto vady nabízíme pomůcky jak pro prevenci, tak i korekci vad, které zajišťují nohám potřebnou podporu. Jsou anatomicky tvarované, působí příjemně na dotyk s chodidlem a svými hygienickými vlastnostmi splňují náročné testy Státního zdravotního ústavu.

Příbalový léták