Svorto 017 Podpatěnka korekční 2cm vel. 33-36—1 ks

Zdravotnický prostředek

Podpatěnka má tvar patní části stélky do obuvi. Směrem ke špici je její výška klínovitě snížena až doztracena. Podpatěnka je využívána k vyrovnání rozdílu délek dolnich končetin.

Cena vč. DPH
107 Kč
Dostupnost
skladem 5 ks


PDK: 8594023812594 | Zbozi: 18128563

Popis produktu

Podpatěnka má tvar patní části stélky do obuvi. Směrem ke špici je její výška klínovitě snížena až doztracena. Podpatěnka je využívána k vyrovnání rozdílu délek dolnich končetin.

Užití

Podpatěnka má tvar patní části stélky do obuvi. Směrem ke špici je její výška klínovitě snížena až do ztracena. Její obvod je zkosen tak, aby vrchní část byla širší než spodní.
Z vrchní části je potažena usní, ze spodní části je opatřena samolepící folií pro přichycení v obuvi. Vyrábí se ve 4 velikostních skupinách 33-36, 37-39, 40-42, 43-46 a ve 4 výškách. Podpatěnky ve výškách 1,5 a 2 cm mají ze spodní strany odlehčovací otvory, které snižují jejich hmotnost.

Dávkování

Výrobek je balen po jednom kuse v polyetylenovém sáčku a lze jej používat neomezeně.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Složení

Materiál: Multiflex G45A 11BZ1743, přírodní jehněčí, nebo hovězinová useň; oboustranně samolepící folie, lepidlo Korafix
Údaje o firmě
Www.svorto.cz S.r.0. přenáší hmotnost lidského těla na podložku — funkce statická. Pro obě základní úlohy nohy je především velmi důležitá klenba nožní. Změnu nohy od normálního anatomického tvaru označujeme pojmem deformita.
Vrozené dispozice, nevhodná obuv, nadměrná zátěž, civilizační a další vlivy jsou příčinou tvarových změn nohou — chodidel. Jednou z nejrozšířenějších vad je pokles příčné a podélné klenby nožní, valgózní deformace kloubu palce, kladívkové prsty, otlaky na plosce nohy, vychýlení osového postavení dolní končetiny a patní ostruhy.
Pro tyto vady nabízíme pomůcky jak pro prevenci, tak i korekci vad, které zajišťují nohám potřebnou podporu. Jsou anatomicky tvarované, působí příjemně na dotyk s chodidlem a svými hygienickými vlastnostmi splňují náročné testy Státního zdravotního ústavu.

Příbalový léták