Sennový list—sypaný 50 g

Humánní léčivý přípravek

Sennový list je určen ke krátkodobé léčbě funkční zácpy různého původu. Sennosidy stimulují motilitu tlustého střeva a zvyšují rychlost pasáže, současně stimulují vylučování hlenu a elektrolytů střevní sliznicí. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594003076244 | Zbozi: 18103550

Popis produktu

Sennový list je určen ke krátkodobé léčbě funkční zácpy různého původu. Sennosidy stimulují motilitu tlustého střeva a zvyšují rychlost pasáže, současně stimulují vylučování hlenu a elektrolytů střevní sliznicí. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Sennae folium
Anthraglykosidy
Sennosidy

Užití

Sennosidy stimulují motilitu tlustého střeva a zvyšují rychlost pasáže, současně stimulují vylučování hlenu a elektrolytů střevní sliznicí.

Dávkování

Teplý nálev 1x denně, na noc, nejvýše 7 dnů.

Příznaky

Funkční zácpa, tvrdá stolice.

Kontraindikace

Ileus, náhlé příhody břišní, zánětlivá onemocnění střev, děti do 10 let, těhotné (především první trimestr gravidity) a kojící ženy.

Vedlejší příznaky

Při dlouhodobém užívání průjmy, nadměrná ztráta vody a elektrolytů, ojediněle atonická dysfunkce tlustého střeva.

Fakta

Při dlouhodobém užívání může zvyšovat účinek současně podávaných léčiv (antiarytmika I.B, kortikoidy, diuretika, srdeční glykosidy), může zvyšovat nefrotoxicitu současně podávaných analgetik s obsahem fenacetinu.

Poznámka

Učinek se projeví 6-8 hodin po požití čaje. V případě, že nedochází ke zlepšení zdravotního stavu uživatele nebo v případě výskytu neočekávaných účinků přípravku, užívání zastavte a obraťte se na svého lékaře nebo lékárníka.
Údaje o firmě www.megafyt.cz

Příbalový léták