Pulmoran—20x1,5g

Humánní léčivý přípravek

LEROS Pulmoran pomocný lék při chorobách horních cest dýchacích. Působí antisepticky, usnadňuje odkašlávání. Nálev je možno použít i ke kloktání nebo k inhalacím. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
56 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594740486504 | Zbozi: 18100040

Popis produktu

LEROS Pulmoran pomocný lék při chorobách horních cest dýchacích. Působí antisepticky, usnadňuje odkašlávání. Nálev je možno použít i ke kloktání nebo k inhalacím. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Salviae herba
Althaeae radix
Polygoni avicularis herba

Užití

Pomocný lék při akutních i chronických onemocněních horních cest dýchacích. Působí antisepticky, usnadňuje odkašlávání. Nálev je možno použít i ke kloktání nebo k inhalacím.

Dávkování

Příprava a dávkování: - sypaná forma: 1 polévková lžíce (5 g) se přelije šálkem (1/4 I) vařící vody, vyluhuje se v přikryté nádobě 15 minut, scedí se, čaj se nesmí vařit. Pije se teplý 3x denně. Možno přisladit, nejlépe medem. Ke kloktání a inhalacím se nepřislazuje. Připravuje se vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. - nálevové sáčky: pokud lékař neurčí jinak, 1 nálevový sáček se přelije šálkem (1/4 1) vařící vody a vyluhuje se v přikryté nádobě 5-10 minut. Čaj se pije teplý 3x denně, možno přisladit, nejlépe medem. Ke kloktání a inhalacím se nepřislazuje. Připravuje se vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.
Možno přisladit, nejlépe medem.

Příznaky

Kašel, nachlazení, chřipka.

Prevence

Nachlazení

Kontraindikace

Přecitlivělost na některou složku přípravku, těhotenství a kojení vzhledem k obsahu šalvěje (15 %).

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Složení

Salvějový list, proskutníkový kořen, truskavcová nať, tymiánová nať, kopřivová nať, fenyklový plod, květ černého bezu, listrocelový list, lékořicový kořen.

Příbalový léták