Prestance 5mg/5mg—120 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek PRESTANCE je předepisován k léčbě vysokého krevního tlaku (hypertenze) a/nebo k léčbě stabilní ischemické choroby srdeční (stav kdy zásobování srdce krví je redukováno nebo blokováno). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
760 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2164458 | Zbozi: 18110711

Popis produktu

Přípravek PRESTANCE je předepisován k léčbě vysokého krevního tlaku (hypertenze) a/nebo k léčbě stabilní ischemické choroby srdeční (stav kdy zásobování srdce krví je redukováno nebo blokováno). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PERINDOPRILUM
AMLODIPINUM

Užití

Přípravek PRESTANCE je určen jako substituční terapie k léčbě esenciální hypertenze a/nebo k léčbě stabilní ischemické choroby srdeční u pacientů, kteří jsou již kontrolováni perindoprilem a amlodipinem, podávaným současně v téže dávce.
Pacienti, kteří již užívají perindopril a amlodipin v jednotlivých tabletách mohou místo toho užívat jednu tabletu přípravku PRESTANCE, který obsahuje obě léčivé látky.
PŘESTANCE je kombinací dvou léčivých látek, perindoprilu a amlodipinu. Perindopril je inhibitor ACE (angiotenzin-konvertujícího enzymu). Amlodipin je blokátor vápníkových kanálů (patřící do skupiny léčiv nazývaných dihydropyridiny). Obě tyto látky společně rozšiřují a uvolňují cévy, takže jimi krev snadněji protéká a pro Vaše srdce je snazší udržet dostatečný krevní průtok.

Dávkování

Jedna tableta denně v jedné dávce, nejlépe ráno před jídlem.

Složení

Léčivými látkami jsou perindoprilum argininum a amlodipinum.
PŘESTANCE 5 mg/5 mg: jedna tableta obsahuje 5 mg perindoprilum argininum a 5 mg amlodipinum.
PŘESTANCE 10 mg/5 mg: jedna tableta obsahuje 10 mg perindoprilum argininum a 5 mg amlodipinum.
PŘESTANCE 5 mg/10 mg: jedna tableta obsahuje 5 mg perindoprilum argininum a 10 mg amlodipinum.
PŘESTANCE 10 mg/10 mg: jedna tableta obsahuje 10 mg perindoprilum argininum a 10 mg amlodipinum. - Pomocnými látkami v tabletě jsou: monohydrát laktosy, magnesium-stearát (E470B), mikrokrystalická celulosa (E460), koloidní bezvodý oxid křemičitý (E551).

Příbalový léták