Podložky absorpční Abri Soft, se záložkou—savé jádro, 2100 ml, 60 x 90cm, 25 ks

Zdravotnický prostředek

Savé pomůcky k zajištění úniku moče pro inkontinentní muže i ženy. Jednorázové podložky s buničinou, se záložkami. Podložky pro inkontinentní pacienty všech stupňů, slouží především jako ochrana čalouněného nábytku a postelí.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 5703538124570 | Zbozi: 18114505

Popis produktu

Savé pomůcky k zajištění úniku moče pro inkontinentní muže i ženy. Jednorázové podložky s buničinou, se záložkami. Podložky pro inkontinentní pacienty všech stupňů, slouží především jako ochrana čalouněného nábytku a postelí.

Užití

Absorpční podložky pro inkontinentní pacienty všech stupňů, především jako ochrana čalouněného nábytku a postelí.
Běleno bez použití bělidel na bázi chlóru. Bez použití ftalátů a jiných látek narušujících endokrinní systém.
Může být použito u pacientů s inkontinencí k prevenci kožních problémů tím, že udržuje suchý povrch a přirozenou úroveň pH kůže.
Může být použita při nesterilních postupech, jako je převazování rán nebo odběry krve.

Příznaky

Únik moče.

Prevence

Podložky pod nemocné, sací schopnost 2100ml. Rozměr podložky se záložkami 90x180cm.

Fakta

Pomůcky dostanete na poukaz v dostatečném množství v plné úhradě Vaší zdravotní pojišťovnou a najdete je v každé lékárně nebo výdejně zdravotnických potřeb. Způsob předepisování a úhrada VZP: Předepisuje smluvní lékař pojišťovny odbornosti PRL, URN,
GYN, NEU a GER na poukaz PZT pro inkontinentní pacienty v ambulantní péči od 3let věku, který zároveň určí stupeň inkontinence. Odborný lékař písemně informuje praktického lékaře pojištěnce o vyšetření a předepsání pomůcky. Hrazeno rovněž obyvatelům domovů důchodců a ústavů sociální péče. Pojištěncům ve zdravotnické ústavní péči a odborných léčebnách pojišťovna tyto pomůcky nehradí. Obecné informace pro předepisování poukazu: Preskripční období je max. 3 měsíce. Není vázáno revizním lékařem. Není striktní povinnost odborného vyšetření. Na poukaz může být předepsán pouze jeden kód s možností kombinace více poukazů a tím typu výrobku, např.vložek a vložných plen nebo vložných plen a plenkových kalhotek při dodržení finančního limitu pro daný stupeň. Finanční limit, resp. stupeň inkontinence |., II. a III. musí být vyznačen na poukazu.

Poznámka

Limity úhrad: 1) vložky pro lehkou inkontinenci - max. 150ks měsíčně - nejvýše do 550Kč/měsíčně, 2) vložné pleny - max.150ks měsíčně - nejvýše do 900Kč/měsíčně, 3) plenkové kalhotky - max.150ks měsíčně - nejvýše do 1400Kč/měsíčně, 4) fixační kalhotky pro 1) a 2) - max. 24ks ročně - nejvýše do 190Kč/rok, 5) podložky absorpční pro I. a II.stupeň - úhrada VZP75%- max.60ks měsíčně, součást finančního limitu pro konkrétní stupeň 550,-Kč a 900,-Kč, podložky absorbění pro III.stupeň-i nad finanční limit 1400Kč/měsíčně. Požadavky na bezplatné semináře ve Vašem zařízení, vzorky a propagační materiál, reklamace zboží a dodávek vyřizuje přímo UNTRACO v.o.s.
Ostrava.
Údaje o firmě www.untraco.cz, www.abena.cz

Příbalový léták