Podložky absorbční Abri Soft Superdry 1100 ml—60 x 60 cm

Zdravotnický prostředek

Savé pomůcky k zajištění úniku moče pro inkontinentní muže i ženy.

Cena vč. DPH
383 Kč
Dostupnost
skladem 3 ks

PDK: 5703538923937 | Zbozi: 18106084

Popis produktu

Savé pomůcky k zajištění úniku moče pro inkontinentní muže i ženy.

Užití

Absorpční podložka pro inkontinentní pacienty všech stupňů, především jako ochrana čalouněného nábytku a postelí. Obsahuje superabsorbent.

Příznaky

Únik moče.

Prevence

Podložky pod nemocné, sací schopnost 1100 ml.

Fakta

"Předepisuje smluvní lékař pojišfovny odbornosti PRL, URN, GYN, NEU a GER na poukaz PZT pro inkontinentní pacienty v ambulantní péči od 3 let věku, který zároveň určí stupeň inkontinence. V případě, že pomůcky předepisuje odborný lékař, v jehož péči je inkontinentní pojištěnec, je povinen písemně informovat praktického lékaře pojištěnce o vyšetření a předepsání pomůcky.
Hrazeno rovněž obyvatelům domovů důchodců a ústavů sociální péče. Pojištěncům ve zdravotnické ústavní péči a odborných léčebnách pojišťovna tyto pomůcky nehradí.
Limity úhrad: 1) vložky pro lehkou inkontinenci max. 150 ks měsíčně - nejvýše do 550 Kč/měs. 2) vložné pleny max. 150 ks měsíčně - nejvýše do 900 Kč/měs. 3) plenkové kalhotky max. 150 ks měsíčně - nejvýše do 1400 Kč/měs. 4) fixační kalhotky pro 1) a 2) max 24 ks ročně - nejvýše do 100 Kč/rok. 5) Podložky absorpční - úhrada VZP 75% - max.60 ks/měs. " pro I. a II. stupeň součást finančního limitu pro konkrétní stupeň - 550,- Kč a 900,- Kč. " pro III. stupeň i nad finanční limit 1400 Kč/měs.
Obecné informace pro předepisování poukazu: - preskripční období je max. 3 měsíce - není vázáno revizním lékařem - není striktní povinnost odborného vyšetření - na poukaz může být předepsán pouze jeden kód s možností kombinace více poukazů a tím typu výrobku, u I. a II. stupně je možno využít kombinace vložek a vložných plen a stejně tak u II. a III. stupně lze kombinovat vložné pleny a kalhotky pro denní a noční období v možném dvou nebo tříměsíčním preskripční období. To znamená, že pacient může být přes den zařazen do II. stupně a využít vložné pleny a v noci využít plenkové kalhotky, které jsou zařazeny ve III. stupni. - o vystaveni poukazu musí být proveden záznam v dokumentaci pojištěnce."
Údaje o firmě www.abena.cz

Příbalový léták