OmegaDefend—60 tobolek

Potravní doplněk s vysoce koncentrovaným purifikovaným olejem z norského lososa. Obsahuje precizně definovaný poměr EPA + DHA. EPA + DHA přispívají k normální činnosti srdce.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3830044940195 | Zbozi: 18115937

Popis produktu

Potravní doplněk s vysoce koncentrovaným purifikovaným olejem z norského lososa.
Obsahuje precizně definovaný poměr EPA + DHA. EPA + DHA přispívají k normální činnosti srdce.

Účinné látky

EPA + DHA

Užití

EPA (kyselina eicosapentaenová) a DHA (kyselina dodecahexaenová) jsou mastné kyseliny, které nacházíme v rybím tuku. Svým působením příznivě ovlivňují hladiny krevních lipidů, zejména cholesterolu. Jsou součástí buněčných membrán, zlepšují pružnost cévní stěny a tím podporují oběhovou soustavu.
EPA je nezbytná pro funkci centrálního nervového systému. Je důležitou součástí fosfolipidů membrán nervových buněk a je hojně obsažena v pohlavních orgánech a v sítnici oka. Při jejím nedostatku vznikají poruchy centrálního nervového systému a snižuje se schopnost zapamatování. Nižší hladiny byly zjištěny i u roztroušené mozkomíšní sklerózy, u progresivní encefalopatie a u pigmentové degenerace sítnice.

Dávkování

Doporučované dávkování 2 tobolky jednou denně. Tobolky užívejte během jídla a zapíjejte tekutinou. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Prevence

Kyselina dokosahexaenová (DHA) je základním strukturním prvkem stěn nervových buněk a její přísun je velmi důležitý pro stavbu celé nervové soustavy a podmiňuje mimo jiné i správnou mozkovou činnost. Z tohoto důvodu by měl být kyseliny dokosahexaenové v potravě dostatek zejména u těhotných žen v posledních měsících před porodem a v prvním roce života dítěte, kdy je matkou kojeno.

Kontraindikace

Nejsou popsány.

Vedlejší příznaky

Přestože u pacientů se srdečním onemocněním a cukrovkou je často pozorován příznivý účinek užívání rybího oleje, neměli by tito pacienti bez dozoru lékaře užívat více než 3 g denně po dobu několika měsíců. Zvýšení hladiny krevního cukru a cholesterolu se může objevit u některých lidí užívajících rybí tuk.

Fakta

Tak zvané „primitivní“ diety jsou bohaté na EPA a DHA kyseliny na rozdíl od moderního způsobu stravování. Mnoho vědců a lékařů proto věří, že většina lidí stravujících se typickou západní kuchyní pravděpodobně konzumuje menší množství EPA a DHA kyselin než je optimum. Omega 3 mastné kyseliny z rostlinných zdrojů jako je Iněný olej jsou pouze v omezeném rozsahu přeměňovány na EPA.
Nejméně 4 studie prokázaly sníženou hladinu omega 3 mastných kyselin v krvi u lidí trpících depresí.
Lidé s revmatoidní artritidou mají sníženou hladinu omega 3 mastných kyselin v krvia v kloubní tekutině.

Složení

1 tobolka obsahuje EPA (ethyl-ikosapent) 235mg a DHA (ethyl-dokonexent) 192 mg.

Příbalový léták