Ocuflash Blue—oční kapky 1x10ml

Zdravotnický prostředek

OCUflash blue 1x10 ml jsou oční kapky bez konzervačních látek s přídavkem extraktu Světlíku lékařského. Jsou určeny pro kapání do očí a k výplachům očí. Extrakt Světlíku lékařského působí protizánětlivě, dezinfekčně a adstringentně (svíravě).

Cena vč. DPH
147 Kč
Dostupnost
skladem 10 ks


PDK: 3241008 | Zbozi: 18112751

Popis produktu

OCUflash blue 1x10 ml jsou oční kapky bez konzervačních látek s přídavkem extraktu
Světlíku lékařského. Jsou určeny pro kapání do očí a k výplachům očí. Extrakt Světlíku lékařského působí protizánětlivě, dezinfekčně a adstringentně (svíravě).

Účinné látky

Natrii chloridum
EUPHRASIA OFFICINALIS 5 C

Užití

OCUflash blue se používá jako výplachový roztok na odstranění cizorodých látek z oka a při nepříjemných pocitech v oku jako je pálení, řezaní, svědění a pocit cizího tělíska v oku.
OCUflash blue neobsahuje konzervační látky, proto je ideálním přípravkem pro nositele kontaktních čoček nebo pro osoby s citlivýma očima.
V praxi je možno OCUflash blue bez porady s lékařem použít: 1. k vymývání oka při odstraňování cizích tělísek, prachu a chlórované vody z oka, 2. jako první pomoc po poleptání očí kyselinou nebo zásadou (vápnem, maltou), 3. ke zklidnění očí při lehčích, neinfekčních formách zánětů spojivek a zánětů okrajů víček, 4. k odstranění krust a k vymývání hlenu a hnisu z oka před aplikací antibiotik u hnisavých zánětů očí, 5. k odstraňování šupinek z okrajů víček při vleklých zánětech víčkových okrajů, 6. ke zklidnění oka při nošení kontaktních čoček, 7. k odstraňování kosmetických přípravků z okolí oka, víček a řas.

Dávkování

Ke zklidnění očí a k podpůrné léčbě neinfekčních zánětů spojivek a víček vkapáváme do dolního spojivkového vaku oka 1-2 kapky 1- 4x denně. Při výplachu čehokoliv cizorodého z oka aplikujeme roztok až do doby odstranění cizorodé látky či cizích tělísek, popřípadě do zmírnění obtíží. OCUflash blue bez konzervačních látek je možné používat dlouhodobě.
OCUflash blue bez konzervačních látek mohou požívat dospělí, děti i mladiství.
Vzhledem k bezpečnosti přípravku je možno jej podávat i novorozencům, kojencům, těhotným ženám a kojícím matkám.

Příznaky

OCUflash blue bez konzervačních látek se používá jako výplachový roztok na odstranění cizorodých látek z oka a ke kapání do očí při nepříjemných pocitech v oku jako je pálení, řezaní, svědění a pocit cizího tělíska v oku.

Prevence

OCUflash blue bez konzervačních látek se může používat i při současném nošení kontaktních čoček.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.
Nepoužívejte OCUflash blue, jestliže jste alergický(á) na kteroukoli složku tohoto přípravku.
Pokud v současnosti používáte i jiné oční kapky, časový odstup mezi nakapáním přípravku OCUflash blue a dalšího přípravku má být nejméně 5 minut.

Fakta

OCUflash blue bez konzervačních látek nepoužívejte déle jak tři měsíce po prvním otevření lahvičky.

Poznámka

Při aplikaci se špička kapátka nesmí dotknout oka ani víček. Po aplikaci přípravku je nutné pevně nasadit kryt uzávěru zpět na vrch lahvičky, aby se zabránilo případnému znečištění špičky kapátka při přípravě ke kapání do oka.

Složení

Chlorid sodný 7 mg v 1 ml, dihydrát edetanu disodného, chlorid draselný, hexahydrát chloridu horečnatého, polysorbát 80, extrakt světlíku lékařského, borax, hydroxid sodný, vodu na injekci.
Údaje o firmě www.unimedpharma.eu

Příbalový léták