Micetal 10 mg/g gel —100 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek patří do skupiny antimykotik, která se používají k léčbě kožních infekcí vyvolaných plísněmi, kvasinkami a jinými mikroorganismy, které se řadí mezi houby. Obsahuje léčivou látku flutrimazol, která poškozuje buněčnou stěnu hub. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3268068 | Zbozi: 18120388

Popis produktu

Přípravek patří do skupiny antimykotik, která se používají k léčbě kožních infekcí vyvolaných plísněmi, kvasinkami a jinými mikroorganismy, které se řadí mezi houby.
Obsahuje léčivou látku flutrimazol, která poškozuje buněčnou stěnu hub. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravekl se používá k místní léčbě kožních onemocnění zejména vlasaté části hlavy, která se nazývají lupovitost a seboroická dermatitida. Zmíněná postižení kůže se projevují jako olupování kůže na hlavě v podobě bílých šupinek (lupy). Tvorba lupů bývá
Spojena se seboreou (mazotokem) a zvýšeným výskytem kvasinky Pityrosporum ovale.
Seboroická dermatitida je charakterizovaná tvorbou ložisek s nažloutlými, mastnými šupinami vyskytujícími se nejčastěji v obličeji, za ušními boltci, v horní části trupu, mezi lopatkami a ve vlasech.
Micetal, gel je určen k léčbě dospělých, dospívajících a dětí od 10 let.

Dávkování

Aplikace se provádí 3x týdně po dobu 4 týdnů.
Gel naneste v přiměřeném množství a jemně vmasírujte nebo vetřete do kůže vlasaté části hlavy a okolí nebo na další postižená místa. Vlasy musí být při nanášení vlhké, aby se gelová pěna dostala na místo určení, tj. na pokožku hlavy. Gel necháte působit 3 - 5 minut a teprve pak opláchněte dostatečným množstvím vody.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na flutrimazol a ostatní antimykotika imidazolové řady nebo na kteroukoli pomocnou látku.

Fakta

Před použitím si přečtěte příbalovou informaci.

Složení

Léčivá látka: flutrimazolum 10 mg v 1g gelu.
Pomocné látky: Diazolidinylmočovina, polysorbát 20, disperze oktan-dekanoát-glukosidu 60%, kokamidopropylbetain, akrylatostearethmethakrylátový kopolymer 30%, disperze dimetikonpropyl-pg-betainu 30%, roztok hydroxidu sodného 1 mol/l, parfém, čištěná voda.

Příbalový léták