List Senny—40 g

Humánní léčivý přípravek

Leros Senna list rostlinné projímadlo. Přípravek se užívá jako krátkodobá léčba funkční zácpy, k akutnímu vyprázdnění střev před vyšetřením. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
56 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594740476901 | Zbozi: 18109626

Popis produktu

Leros Senna list rostlinné projímadlo. Přípravek se užívá jako krátkodobá léčba funkční zácpy, k akutnímu vyprázdnění střev před vyšetřením. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Sennae folium

Užití

Leros Senna list rostlinné projímadlo se používá ke krátkodobé léčbě funkční zácpy (po dobu nejdéle jednoho týdne), akutnímu vyprázdnění střev před diagnostickým, endoskopickým a RTG vyšetřením. Lze použít i při zácpě vzniklé po RTG vyšetření (např. po irigografii). Podpůrmá léčba při návykové zácpě.

Dávkování

Příprava a dávkování: - sypaná forma: 1-2 čajové lžičky se přelijí 1/4 | vařící vody a po 15 minutách vyluhování se scedí. Čaj se pije 1-3x denně teplý, čerstvě připravený, nejlépe na noc. Učinek nastává po 8-12 hodinách. Neužívat déle než 7 dnů. - nálevové sáčky: 1 nálevový sáček se přelije 1/4 | vařící vody a po 5-10 minutách vyluhování se vyjme. Nálev se pije 1-3x denně teplý, vždy čerstvě připravený, nejlépe na noc. Účinek nastává po 8-12 hodinách. Neužívat déle než 7 dnů.

Kontraindikace

Neprůchodnost střev, náhlé příhody břišní, zánětlivá onemocnění střev, děti do 10 let, kojící matky, ženy v prvních třech měsících těhotenství. V dalších měsících těhotenství je možné užívat jen se souhlasem lékaře.

Vedlejší příznaky

Při předávkování a nedodržení doporučeného způsobu užívání může dojít k narušení rovnováhy elektrolytů a ztrátě draslíku.

Fakta

Opatrně u osob s onemocněním srdce a ledvin doprovázeným otoky. Chronické užívání může vést k závislosti (návykový syndrom), která může způsobit nerovnováhu tekutin a elektrolytů.

Složení

Sennae folium

Příbalový léták