List Senny—20x 1 g

Humánní léčivý přípravek

LEROS Senna list rostlinné projímadlo. Přípravek se užívá jako krátkodobá léčba funkční zácpy, k akutnímu vyprázdnění střev před vyšetřením. 20 nálevových sáčků po 1 g. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
49 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2790237 | Zbozi: 18101188

Popis produktu

LEROS Senna list rostlinné projímadlo. Přípravek se užívá jako krátkodobá léčba funkční zácpy, k akutnímu vyprázdnění střev před vyšetřením. 20 nálevových sáčků po 1 g.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

SENNAE FOLIUM

Užití

LEROS Senna list rostlinné projímadlo se používá ke krátkodobé léčbě funkční zácpy (nejdéle 1-2 týdny), k akutnímu vyprázdnění střev před diagnostickým, endoskopickým a
RTG vyšetřením. Lze použít i při zácpě vzniklé po RTG vyšetření (např. po irigografii).
Dále jako podpůmá léčba při návykové zácpě. Přípravek je určen pouze ke krátkodobému užívání (nejdéle po dobu 1-2 týdnů). Pokud obtíže přetrvávají, poraďte se s lékařem.

Dávkování

Příprava a dávkování: nálevové sáčky: 1 nálevový sáček se přelije 1/4 | vařící vody a po 5-10 minutách vyluhování se vyjme. Nálev se pije 1- 3x denně teplý, vždy čerstvě připravený, nejlépe na noc. Účinek nastává po 8-12 hodinách. Neužívat déle než 7 dnů.

Kontraindikace

Známá přecitlivělost na léčivou látku. Střevní neprůchodnost, ochablost střev, náhlé příhody břišní, zánětlivá onemocnění střev (např. Crohnova choroba, ulcerózní kolitida - zánět tlustého střeva doprovázený tvorbou vředů), bolesti břicha neznámého původu, ztráty tekutin a elektrolytů. Děti do 12 let, těhotné a kojící ženy.

Příbalový léták