Lipertance—(3X30) 90 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Lipertance obsahuje atorvastatin, perindopril-arginin a amlodipin v jedné tabletě a používá se k léčbě esenciální hypertenze a/nebo stabilní ischemické choroby srdeční ve spojení s primární hypercholesterolemií nebo smíšenou hyperlipidemií. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
500 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3233500 | Zbozi: 18130229

Popis produktu

Přípravek Lipertance obsahuje atorvastatin, perindopril-arginin a amlodipin v jedné tabletě a používá se k léčbě esenciální hypertenze a/nebo stabilní ischemické choroby srdeční ve spojení s primární hypercholesterolemií nebo smíšenou hyperlipidemií. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

ATORVASTATINUM
PERINDOPRILUM
AMLODIPINUM

Užití

Přípravek Lipertance je indikován k léčbě esenciální hypertenze a/nebo stabilní ischemické choroby srdeční ve spojení s primární hypercholesterolemií nebo smíšenou (kombinovanou) hyperlipidemií, jako substituční terapie u dospělých pacientů adekvátně kontrolovaných atorvastatinem, perindoprilem a amlodipinem podávaných současně ve stejné dávce, jaká je obsažena v této kombinaci.

Dávkování

Obvyklá dávka je jedna tableta denně.
Fixní kombinace není vhodná pro iniciální léčbu.
Je-li nutná změna dávkování, titrace se má provádět s jednotlivými složkami.
Přípravek Lipertance lze podávat pacientům s clearance kreatininu větší nebo rovno 60 ml/min a není vhodný pro pacienty s clearance kreatininu < 60 ml/min. U těchto pacientů se doporučuje individuální titrace dávky s jednotlivými složkami. Starší pacienti mohou být léčení přípravkem Lipertance v závislosti na renální funkci. Přípravek Lipertance má být u pacientů s poruchou funkce jater podáván s opatrností.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivé látky, nebo na jiné ACE inhibitory, nebo deriváty dihydropyridinu, nebo na statiny nebo na kteroukoli pomocnou látku,
Onemocnění jater v aktivním stavu nebo neobjasněné přetrvávající zvýšení sérových aminotransferáz převyšující 3násobek horní hranice normálních hodnot,
Během těhotenství, kojení a u žen ve fertilním věku, které nepoužívají vhodné antikoncepční prostředky,
Závažná hypotenze,
Šok (včetně kardiogenního šoku),
Obstrukce výtokového traktu levé komory (např. hypertrofická obstrukční kardiomyopatie a vysoký stupeň stenózy aorty),
Hemodynamicky nestabilní srdeční selhání po akutním infarktu myokardu.
Anamnéza angioneurotického edému (Auinckeho edém) souvisejícího s předchozí terapií
ACE inhibitory,
Dědičný nebo idiopatický angioneurotický edém,
Současné užívání s přípravky obsahujícími aliskiren u pacientů s diabetes mellitus nebo poruchou funkce ledvin (GFR<60ml/min/1,73m2),
Současné užívání se sakubitrilem/valsartanem,
Mimotělní léčba vedoucí ke kontaktu krve se záporně nabitým povrchem,
Signifikantní bilaterální stenóza renální arterie nebo stenóza renální arterie u jedné fungující ledviny.

Složení

Jedna potahovaná tableta obsahuje atorvastatinum calcicum trihydricum 10,82 mg odpovídající atorvastatinum 10 mg, perindoprilum argininum 5 mg odpovídající perindoprilum 3,40 mg a amlodipini besilas 6,94 mg odpovídající amlodipinum 5 mg.

Příbalový léták