Leros Šípek plod sypaná bylina—150 g

Leros šípek - bylinný čaj, významný zdroj vitamínu C, karotenů a dalších látek příznivě ovlivňujících organizmus proti nepříznivým vlivům počasí.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 859474011162 | Zbozi: 18104042

Popis produktu

Leros šípek - bylinný čaj, významný zdroj vitamínu C, karotenů a dalších látek příznivě ovlivňujících organizmus proti nepříznivým vlivům počasí.

Účinné látky

Cynosbati fructus
Vitamin C
Karoten

Užití

Šípkový čaj je přirozeným zdrojem vitamínu C, karotenu, působí účinně při nachlazení, chřipkovém onemocnění nebo při jarní únavě.
Posílení imunitního systému, záněty horních a dolních cest dýchacích, mírný diuretický účinek.

Dávkování

1 čajová lžička se přelije šálkem vařící vody, vyluhuje se v přikryté nádobě 10 - 15 minut, scedí se, možno přisladit, připravovat vždy čerstvý.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Vyrobeno v podmínkách certifikovaného systému jakosti GMP, ISO 9001:2000, HACCP.
Růže šípková.
Zdroj vitamínů, diuretikum, diaforetikum. Kyselina askorbová nepůsobí jenom jako antiskorbutikum (při krvácení z dásní), resp. při jarní únavě, ale má všeobecný biologický význam. Působí při různých enzymových procesech v organismu a zvyšuje imunitu a přirozenou odolnost organismu proti infekcím. Pro obsah pektinů a kyselin jsou šípky i mírné laxans. Šípky a přípravky z nich jsou součástí již středověkých herbářů. Používaly se kořeny a hálky — patologické znetvořeniny. Už v antice se používaly proti močovým kamenům.
Obsahové látky
Třísloviny (taniny), pektin, sacharidy, sorbitol, vitamin C (až 1,7 %), kys. jablečná, kys. citronová.
Doba sběru září - říjen
Charakteristika
Usušené nevyloupané celé plody (souplodí) bez zbytku © stonku, slabého charakteristického zápachu, chuti sladkokyselé, poněkud svíravé. Češule je dužnatá, vejčitá, kulovitá až vřetenovitá, lesklá, tmavě až světle červenohnědá, svrasklá. Na vrcholu někdy se zbytky kalicha, uvnitř džbánkovitě prohloubená, silně chlupatá, uzavírající žlutohnědé, tvrdé nažk
Sušení, sesychací poměr
Sípky sušíme co nejrychleji v tenké vrstvě na dobře větraném místě. Vhodná jsou zejména síta, kde k plodu může vzduch ze všech stran. Dosušujeme umělým teplem nepřevyšujícím 60"C. Pozor, při vysoké teplotě se šípky připalují a černají. Takové je třeba ze sběru vyřadit. Sušení urychlíme namáčknutím plodu. Dobře usušené plody mají červenou barvu a při zmáčknutí praskají. Sípky balíme do síťovaných nebo jutových pytlů. Sesychací poměr: 2 : 1

Poznámka

Společnost LEROS vyrábí v současné době okolo 160 druhů různých produktů. Jedná se o kompletní sortiment bylinných léčivých čajů a čajových směsí, dále pak o širokou paletu ovocných, černých, zelených i rooibos čajů. Velmi oblíbené jsou například produkty řady LEROS BABY, které jsou určeny pro děti a jejich maminky, dále produkty prémiové řady MILLENIUM a MILLENIUM Vital. Při výrobě ovocných čajů řady MILLENIUM byla použita nová technologie spočívající v separaci vůní do mikrokapslí. Aroma se z těchto kapslí uvolňuje až po přelití čajového sáčku vařící vodou. Čaje řady MILLENIUM Vital zase obnovují síly při únavě, vyčerpání, po sportovním výkonu i při velké pracovní zátěži.
Snižují riziko civilizačních chorob. Výrobky řady LEROS Natur jsou čistě bylinné, bez umělých, chemických a konzervačních látek, umělých aroma a jiných nepopulárních látek. V současné době probíhá dokončování dalších novinek. Věříme, že si získají svého klienta stejně dobře, jako naše ostatní produkty.
Údaje o firmě
Wwww.leros.cz

Příbalový léták