Leros Ostropestřec mariánský plod—150 g sypaný

Leros Ostropestřec mariánský plod bylinný čaj vhodný při jaterní dietě. Příznivě ovlivňuje činnost jater, povzbuzuje trávení.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594740101124 | Zbozi: 18136940

Popis produktu

Leros Ostropestřec mariánský plod bylinný čaj vhodný při jaterní dietě. Příznivě ovlivňuje činnost jater, povzbuzuje trávení.

Účinné látky

Cardui mariae fructus

Užití

Příznivě ovlivňuje činnost jater, povzbuzuje trávení. Podporuje regeneraci poškozených jaterních buněk. Je vhodným doplňkem jaterní diety a též ochraňuje jaterní buňky před nepříznivými vlivy prostředí.

Dávkování

1 čajová lžička drcených plodů se povaří 5 minut ve 1/4 | vody, vyluhuje se 10 minut v přikryté nádobě. Připravuje se vždy čerstvý. Jako doplněk stravy se pije 1 šálek denně.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Není určeno pro děti, mírný projímavý účinek.

Fakta

Není určeno pro děti. Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Vyrobeno v podmínkách certifikovaného systému jakosti GMP, ISO 9001:2000, HACCP.
Ostropestřec mariánský.
Použití
Hepatoprotektivum, cholagogum, choleretikum a sedativum. Používá se izolovaný komplex látek ve formě kapslí, tablet, nálevy z celých plodů, drcené plody. Pomocný prostředek při chronických onemocněních jater, při cirhóze. Pomáhá při přetučnění jater, chorobách žlučníku, k regeneraci jater u alkoholiků, při rekonvalescenci po žloutence.
Zevně v lidovém léčitelství jako obklady nebo koupel z rozdrcených nažek při bércových vředech a křečových žilách. 1 čajová lžička rozdrcených plodů 5 - 6 x denně, nebo jako nálev.
Obsahové látky
Tuky, bílkoviny, cukry, flavonoidy (guercitrin, taxifolin), flavonolignany (komplex látek známý jako silymarin - 1,5-3,0 %). Skládá se ze silybinu (benzodioxan) a silydianinu (oxatricyklodecen).
Doba sběru
Srpen - září, sklizeň mechanicky nebo ručně před dozráním se odřežou úbory a nechají se dozrát na suchém vzdušném místě. Plody se vymlátí z úborů.
Charakteristika
Bodlákovitá rostlina, vysoká až 2 m, listy tmavě zelené se světlým žíháním, střídavé, přisedlé, ostnaté. Květ fialový úbor s ostnatým zákrovem. Hvězdnicovitá jednoletá rostlina, původem ze Středomoří, pěstuje se i v ČR.

Poznámka

Společnost LEROS vyrábí v současné době okolo 160 druhů různých produktů. Jedná se o kompletní sortiment bylinných léčivých čajů a čajových směsí, dále pak o širokou paletu ovocných, černých, zelených i rooibos čajů. Velmi oblíbené jsou například produkty řady LEROS BABY, které jsou určeny pro děti a jejich maminky, dále produkty prémiové řady MILLENIUM a MILLENIUM Vital. Při výrobě ovocných čajů řady MILLENIUM byla použita nová technologie spočívající v separaci vůní do mikrokapslí. Aroma se z těchto kapslí uvolňuje až po přelití čajového sáčku vařící vodou. Čaje řady MILLENIUM Vital zase obnovují síly při únavě, vyčerpání, po sportovním výkonu i při velké pracovní zátěži.
Snižují riziko civilizačních chorob. Výrobky řady LEROS Natur jsou čistě bylinné, bez umělých, chemických a konzervačních látek, umělých aroma a jiných nepopulárních látek. V současné době probíhá dokončování dalších novinek. Věříme, že si získají svého klienta stejně dobře, jako naše ostatní produkty.
Údaje o firmě www. leros.cz

Příbalový léták