Lacrisyn—oční kapky 10 ml

Zdravotnický prostředek

Oftalmologikum k podpůrné léčbě při snížené tvorbě slz. Lze ho použít i při pálení a podráždění oka nezánětlivého původu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594737032417 | Zbozi: 18108323

Popis produktu

Oftalmologikum k podpůrné léčbě při snížené tvorbě slz. Lze ho použít i při pálení a podráždění oka nezánětlivého původu.

Účinné látky

Hypromellosum
Acidum boricum
Natrii tetraboras decahydricus

Užití

Přípravek je používán u stavů vyžadujících ochranný film na povrchu rohovky, při podpůrné léčbě u onemocnění, u kterých je třeba podpořit epitelizaci rohovky nebo která vyžadují substituční léčbu (např. při snížené tvorbě slz, syndromu suchého oka). Lze jej použít i k přechodnému zmímění pálení a podráždění oka nezánětlivého původu, které bylo vyvoláno větrem, prachem, světelným zářením nebo suchostí očí. Přípravek je určen i ke kombinační léčbě. Přípravek je určen pro děti od 3 let a dospělé, včetně těhotných a kojících žen.

Dávkování

Dávka 2-3krát denně 1-2 kapky aplikované do spojivkového vaku

Příznaky

Oční onemocnění

Prevence

Suchost oka, nedostatek slz

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při přecitlivělosti na jeho složky a v akutní fázi poleptání oka až do úplného odstranění leptavé lát.i odumřelé tkáně ze spojivky.

Vedlejší příznaky

Při doporučeném dávkování je přípravek obvykle dobře snášen. Zřídka se může vyskytnout podráždění, které se projeví zčervenáním a/nebo svěděním oka.

Fakta

Přípravek se nesmí používat současně s očními kapkami, které obsahují soli kovů.Přípravek vytváří dočasný ochranný film na povrchu rohovky a spojivky.

Poznámka

Užíváte-li jiné oční léky, poraďte se o vhodnosti současného užívání Lacrysinu s očním lékařem. Pokud potíže, pro které byl přípravek použit, neustoupí do 2 dnů, nebo se naopak zhorší, vyhledejte ihned očního lékaře. Benzalkoniumchlorid odbarvuje měkké kontaktní čočky.
Během používání přípravku nesmí být nasazeny měkké kontaktní čočky. Je možno je nasadit nejdříve 30 minut po použití přípravku.
Těsně po nakapání přípravku se může objevit rozostřené vidění, které by mohlo snížit schopnost řízení motorových vozidel nebo obsluhy strojů. Proto tyto činnosti vykonávejte po návratu zrakové ostrosti a nejdříve 15 minut po použití přípravku.
Při náhodném požití přípravku, zvláště dítětem, se doporučuje vypití většího množství tekutin a případná kontrola lékařem (v případě dítěte, jeho dětským lékařem).
Aby nedošlo ke kontaminaci přípravku, nesmí se ústí kapátka dotknout oka ani tkání či předmětů. Po každém použití lahvičku dobře uzavřete.

Příbalový léták