Hylo Fresh—10 ml

Zdravotnický prostředek

HYLO FRESH® se používá ke zklidnění podrážděných očí. HYLO FRESH® je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek. Obsahuje 0,3 mg/ml hyaluronátu sodného, tradiční tinkturu z Eufrasia officinalis, borátový pufr a vodu.

Cena vč. DPH
229 Kč
294 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2890151 | Zbozi: 18106165

Popis produktu

HYLO FRESHA se používá ke zklidnění podrážděných očí. HYLO FRESHO je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek. Obsahuje 0,3 mg/ml hyaluronátu sodného, tradiční tinkturu z Eufrasia officinalis, borátový pufr a vodu.

Účinné látky

hyaluronát sodný 0,3 mg/ml tradiční tinktura z Eufrasia officinalis

Užití

HYLO FRESH© se používá ke zklidnění podrážděných očí. Podráždění oka nebo „suché oko“ mohou být vyvolány důsledkem zatížení podmínkami vnějšího prostředí, jako je průvan, zesílené sluneční záření, prachové částice nebo pyl, rovněž tak nošením kontaktních čoček. Již po staletí se přípravky ze světlíku lékařského (Euphrasia officinalis) tradičně používají u zánětů spojivek, provázených zčervenáním a pálením očí, při zvýšeném slzení, otocích a zčervenání očních víček nebo okrajů víček. HYLO
FRESH© obsahuje navíc natrium hyaluronát. Natrium hyaluronát zvyšuje viskozitu zvlhěujícího roztoku, který je pak hustší než voda. V důsledku toho déle drží na povrchu oka. Použitím očních kapek se podrážděné oči a oční víčka zklidní a zvlhčí se tekutinou podobnou slzám. Léčí všechny příznaky vznikající vysycháním povrchu oka, např. v důsledku toho, že tělo neprodukuje dostatečné množství přirozených slz.
HYLO FRESH slouží k lepšímu zvlhčení povrchu oka také při nošení tvrdých nebo měkkých kontaktních čoček.
Přípravek HYLO FRESH© je vzhledem k tomu, že neobsahuje konzervační prostředky, velmi dobře snášen. HYLO FRESH© kromě toho neobsahuje fosfáty, čímž je zamezeno možným komplikacím v důsledku tvorby usazenin na rohovce.

Dávkování

HYLO FRESH© se dávkuje individuálně. Obvykle se aplikuje 3krát denně 1 kapka přípravku HYLO FRESHA do spojivkového vaku každého oka. Při silnějších potížích lze
HYLO FRESHA kapat víckrát denně. Chcete-li HYLO FRESH© používat častěji (např. více než 10krát denně) nechte si vyšetřit oči očním lékařem.
HYLO FRESHO se hodí k dlouhodobému používání, při déle trvajících potížích byste se však měli jako při všech onemocněních poradit s očním lékařem.
Užívání přípravku HYLO FRESHA není časově omezené.
Obsah jedné lahvičky HYLO FRESH by měla používat pouze jedna osoba.

Kontraindikace

Přípravek HYLO FRESH© by neměl být používán při přecitlivosti na některou z obsažených látek.

Vedlejší příznaky

Vzhledem k tomu, že oční kapky HYLO FRESH© neobsahují konzervační látky, jsou i při dlouhodobém používání zvláště dobře snášeny. Ve velmi vzácných případech byly hlášeny přecitlivělé reakce (pálení, slzení), které po vysazení HYLO FRESH© odezněly.

Fakta

Při používání jiných očních kapek by měl být mezi jednotlivými aplikacemi dodržen interval nejméně 30 minut. HYLO FRESH© je pak třeba vždy podávat jako poslední.
Oční mast je třeba v každém případě aplikovat až po vpravení přípravku HYLO FRESH© do spojivkového vaku.
Ze systému COMOD© Ize odebrat 10 ml roztoku, což odpovídá cca 300 kapkám. Z výrobně-technických důvodů vždy zůstane v lahvičce i po úplném vypotřebování přípravku malý zbytek kapaliny.

Poznámka

Po nasazení kontaktních čoček se doporučuje vyčkat s použitím očních kapek asi 30 minut, aby se zabránilo přecitlivělé reakci, kterou může vyvolat vzájemné působení složek obsažených v přípravku HYLO FRESH© a kontaktních čoček.
HYLO FRESHO Ize na základě dostupných údajů používat i u dětí, těhotných a kojících žen.

Složení

HYLO FRESHO je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek. Obsahuje 0,3 mg/ml hyaluronátu sodného, tradiční tinkturu z Eufrasia officinalis, borátový pufr a vodu.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM | Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: . : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták