Hylo Dual—10 ml

Zdravotnický prostředek

HYLO DUAL® je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek k očnímu použití. Zvlhčuje povrch oka při syndromu suchého oka, stabilizuje slzný film a redukuje zánětlivé a alergické projevy, jakými jsou svědění a pálení v oku.

Cena vč. DPH
339 Kč
389 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3593655 | Zbozi: 18126587

Popis produktu

HYLO DUALA je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek k očnímu použití.
Zvlhčuje povrch oka při syndromu suchého oka, stabilizuje slzný film a redukuje zánětlivé a alergické projevy, jakými jsou svědění a pálení v oku.

Účinné látky

Hyaluronát sodný
Ectoin

Užití

HYLO DUALS je sterilní roztok bez konzervačních látek, který zvlhčuje povrch oka při syndromu suchého oka, stabilizuje slzný film a redukuje zánětlivé a alergické projevy, jakými jsou svědění a pálení v oku.
Podráždění očí se projevuje svěděním, pálením, slzením, pocitem suchého oka či cizího tělesa v oku. Často tyto příznaky nasvědčují tomu, že povrch oka není dostatečně zvlhčován. Jinou příčinou tohoto stavu může být přecitlivělost na určité látky, přítomné např. v pylu, srsti domácích zvířat nebo v prachu, takzvaná alergie. Rozeznat zda se jedná o alergii nebo tzv. „suché oko“ bývá vzhledem ke stejným potížím obtížné.
V těchto případech nabízí HYLO DUAL© prostřednictvím duálního účinku hyaluronátu sodného a ectoinu zvláštní výhody. Hyaluronát sodný je přirozená látka, která se nachází v oku, ale také v jiných částech těla. Má zvláštní fyzikální vlastnosti — na povrchu oka vytváří rovnoměrný, stabilní a dlouho ulpívající film, který odolává vyplavení. Ectoin je přirozená látka, produkovaná mikoorganismy, které žijí v extrémním prostředí (např. ve slaných jezerech). Aby byly chráněny před panujícími extrémními podmínkami okolního prostředí, vytvářejí tyto mikroorganismy přirozenou látku ectoin, která je použita pro své speciální vlastnosti v přípravku HYLO DUAL©. Ectoin zvyšuje schopnost vázat vodu v buňkách povrchu oka a vytváří tak na spojivce fyziologickou bariéru proti alergizujícím látkám. Zároveň ectoin stabilizuje tukovou složku slzného filmu, která chrání oko před nadměrným odpařováním slzné tekutiny.
Vzájemné působení hyaluronátu sodného a ectoinu zajišťuje intenzivní zvlhčení povrchu oka a ochranu před nadměrným odpařováním slz prostřednictvím intenzivního, dlouho ulpívajícího slzného filmu. Zmírněno je i podráždění způsobené vnějším prostředím, které může vést k projevům přecitlivělosti nebo pálení a svědění, které se vyskytuje při alergických reakcích.

Dávkování

HYLO DUALO se dávkuje individuálně podle doporučení vašeho očního lékaře.
Obvykle aplikují dospělí a dětí starší 6-ti let 3krát denně 1 kapku přípravku HYLO
DUAL© do spojivkového vaku každého oka. Máte-li silnější potíže a chtěli byste HYLO
DUALA používat častěji (např. více než 10krát denně) nechte si pravidelně vyšetřit oči očním lékařem.
Obsah jedné lahvičky HYLO DUAL© by měla používat pouze jedna osoba.
Užívání přípravku HYLO DUAL© není časově omezené. HYLO DUAL© se hodí k dlouhodobému používání, při déle trvajících potížích (např. déle než dva týdny) byste se však měli jako při všech onemocněních poradit s očním lékařem.
Při používání jiných očních kapek by měl být mezi jednotlivými aplikacemi dodržen interval nejméně 30 minut. HYLO DUAL je pak třeba vždy podávat jako poslední. Oční mast je třeba v každém případě aplikovat až po vpravení přípravku HYLO DUAL© do spojivkového vaku.
HYLO DUAL© může být používán i při nošení kontaktních čoček, po jejich nasazení se doporučuje vyčkat s použitím očních kapek HYLO DUALO asi 30 minut, aby se zabránilo přecitlivělé reakci, kterou může vyvolat vzájemné působení složek obsažených v přípravku a kontaktních čoček.

Příznaky

Podráždění očí se projevuje svěděním, pálením, slzením, pocitem suchého oka či cizího tělesa v oku. Často tyto příznaky nasvědčují tomu, že povrch oka není dostatečně zvlhčován. Jinou příčinou tohoto stavu může být přecitlivělost na určité látky, přítomné např. v pylu, srsti domácích zvířat nebo v prachu, takzvaná alergie. Rozeznat zda se jedná o alergii nebo tzv. „suché oko“ bývá vzhledem ke stejným potížím obtížné.

Kontraindikace

HYLO DUAL© by neměl být užíván při přecitlivosti na některou z obsažených látek.
HYLO DUALA by neměl být používán u dětí do 6 let.
S užíváním přípravku HYLO DUAL© během těhotenství a kojení nejsou žádné poznatky.
Pokud jste těhotná anebo kojíte, případně plánujete otěhotnět, zeptejte se před prvním použitím přípravku HYLO DUALA svého lékaře nebo lékárníka.

Vedlejší příznaky

Vzhledem k tomu, že přípravek HYLO DUAL© neobsahuje konzervační látky, je i při dlouhodobém používání velmi dobře snášen. Ve velmi vzácných případech byly hlášeny přecitlivělé reakce (pálení, slzení), které bezprostředně po vysazení přípravku HYLO
DUALA odezněly.

Fakta

Z lahvičky lze odebrat 10 ml roztoku, což odpovídá cca 300 kapkám.
Z výrobně-technických důvodů vždy zůstane v lahvičce i po úplném vypotřebování přípravku malý zbytek kapaliny.

Složení

HYLO DUALA je sterilní roztok bez konzervačních látek.
Obsahuje 0,5 mg/ml hyaluronátu sodného, 20 mg/ml ectoinu, boritanový pufr a vodu.
Údaje o firmě
Společnost URSAPHARM spol. s r.o. je dceřinou společností německé společnosti
URSAPHARM Arzneimittel GmbH se sídlem v Saarbrůckenu.
Společnost URSAPHARM Arzneimittel GmbH vstoupila na oftalmologický trh před více než třiceti lety a dnes za přísných mezinárodních směrnic vyrábí oční kapky, oční masti, nosní kapky, nosní spreje a kapky do uší. K širokému spektru vyráběných produktů se řadí také potahované tablety, dražé, kapsle a granuláty. S přibližně 600 zaměstnanci a ročním obratem okolo 200 miliónů Eur patří k hlavním výrobcům umělých slz v evropských zemích a řadí se mezi přední společnosti v oblasti oftalmologie.
Společnost URSAPHARM spol. s r.o. působí na českém oftalmologickém trhu od roku 1997. Zabývá se prodejem oftalmologik z produkce mateřské společnosti URSAPHARM
Arzneimittel GmbH.

Příbalový léták