Herbex Vrbovka malokvětá —50 g

Vrbovka malokvětá. Používá se při zánětu prostaty, onemocnění ledvin a močového ústrojí. Příznivě působí na látkovou výměnu a má močopudný účinek.

Cena vč. DPH
55 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8588000061198 | Zbozi: 18125583

Popis produktu

Vrbovka malokvětá. Používá se při zánětu prostaty, onemocnění ledvin a močového ústrojí. Příznivě působí na látkovou výměnu a má močopudný účinek.

Účinné látky

Vrbovka málokvětá

Užití

Je uváděno, že droga vykazuje účinky protizánětlivé a proti tvorbě zánětlivých výpotků, má významný protimikrobní účinek. Také byl popsán prospěšný účinek při terapii nezhoubného nádoru prostaty včetně ochranného působení. Droga je užívána i při potížích zažívacího traktu i poškození sliznice úst. Bývá používán také při krvácení konečníku, či menstruačních potížích.
Vodný extrakt je doporučován pro hojení zevních poranění. Používá se při zánětu prostaty, onemocnění ledvin a močového ústrojí. Příznivě působí na látkovou výměnu a má močopudný účinek.

Dávkování

Sušená nať 2 g ve formě nálevu (150 ml vroucí vody zalít dávku drogy a po 10 minutách scedit) třikrát denně.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Vrbovka malokvětá patří do skupiny bylin, které působí hormonálně. Velmi pomáhá vyrovnávat energii celého těla a podporuje činnost vylučovacích orgánů. Je právem považována za mužskou bylinu.

Poznámka

Vrbovka malokvětá je trvalka drobného vzrůstu, květy jsou bledě fialové a kvetnou v červnu až září. Významné obsahové látky: Flavonoidy v závislosti od druhu s převahou myricitrinu nebo guajaverinu, steroidy zejména b-sitosterol, třísloviny.

Příbalový léták