Fitoval Šampon proti lupům —100 ml

Přípravek se používá pro eliminaci tvorby lupů všech stupňů, na svědivou a zanícenou kůži a k prevenci tvorby lupů. Aktivní látky obsažené v přípravcích účinně odstraňují lupy i u rezistentních forem, zabraňují jejich návratu a zklidňují pokožku hlavy.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3838989550219 | Zbozi: 18109739

Popis produktu

Přípravek se používá pro eliminaci tvorby lupů všech stupňů, na svědivou a zanícenou kůži a k prevenci tvorby lupů. Aktivní látky obsažené v přípravcích účinně odstraňují lupy i u rezistentních forem, zabraňují jejich návratu a zklidňují pokožku hlavy.

Účinné látky

Klimbazol
Ichtyol
D-panthenol

Užití

Dermatologický šampon FITOVAL proti lupům obsahuje zvláštní formu ichtyolu (tj. látku přírodního původu) a klimbazolu, D-panthenol (provitamin B5) a výtažky z arniky a rozmarýnu. Tyto látky působí proti hlavním příčinám tvorby lupů a likvidují nepříjemné doprovodné jevy, jakými jsou olupování kůže na hlavě, její svědění a zanícení. Šampon je vhodný pro všechny typy vlasů. Používá se k odstranění lupů a svědění kštice, také jako prevence tvorby lupů.

Dávkování

Vlasy se namočí teplou vodou, nanese se malé množství šampónu a vytvořená pěna se vtírá do kštice, šampón se nechá působit 3 minuty, pak se vlasy důkladně opláchnou vodou. Postup je možno dle potřeby opakovat. Sampón se používá alespoň 3x týdně.

Příznaky

Tvorba lupů, svědění kštice.

Prevence

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy. Přípravek je dermatologicky testován.

Fakta

Lupy jsou častým a rušivým problémem. Tvoří se u mužů stejně jako u žen, častěji v zimě než v létě a často je doprovází svědění kůže hlavy. Lupy jsou důsledkem hormonálních změn, zvýšené tvorby mazu, stresu nebo nevhodné stravy, ale nejčastější příčinou je nadměrné množení houby Pityrosporum ovale.

Poznámka

Anatomicky se vlas dělí na stéblo a kořen. Vlasové stéblo je viditelná část vlasu, která se nachází nad povrchem kůže. Vlasový kořen se nachází v kůži, ve vlasovém váčku neboli folikulu. Část kořene hluboko ve vlasovém váčku u vlasové matrice a papily je zesílena a říkáme jí vlasová cibulka. Průměrná tloušťka vlasu je 0,05 až 0,1 mm a vlas má 3 vrstvy. Vnitřní vrstva se nazývá dřeň neboli medula. Střední vrstva se nazývá kůra neboli cortex a vnější vrstva se nazývá kutikula. Vnitřní vrstva (dřeň) je sestavena z buněk, které ještě nejsou zcela zrohovatělé, zatímco střední vrstva (kůra) je sestavena ze zcela zrohovatělých buněk, které představují až 90% váhy vlasu. Na této vrstvě je závislá jeho pevnost.

Složení

Ichtyol (tj. látka přírodního původu), klimbazol, D-panthenol (provitamin B5) a výtažky z arniky a rozmarýnu.
Údaje o firmě
Krka je jednou z vedoucích generických farmaceutických společností v Evropě. Její vysoce kvalitní, účinné a bezpečné přípravky pokrývají většinu terapeutických oblastí a
Krka ve svém sektoru úspěšně konkuruje jiným společnostem. Jádrem našeho obchodu jsou léčiva a chemikálie. Ve společnosti Krka se hlavně zaměřujeme na vývoj svých vlastních vysoce kvalitních generických léků s přidanou hodnotou, se kterými obchodujeme pod svými vlastními obchodními značkami. Jádro našich přípravků tvoří přípravky pro humánní použití a zahrnuje léčiva na lékařský předpis, přípravky pro samoléčbu prodávané volně bez lékařského předpisu a kosmetické přípravky. Také vyrábíme a uvádíme na trh veterinární léčivé přípravky. www.krka.biz wwuw.fitoval.cz

Příbalový léták