Daylong Protect&Care SPF30 locio —200 ml

Locio se lehce roztírá, rychle se vstřebává a ošetřuje kůži pomocí Aloe vera a vitamínu E. Dermatologicky testované. Neobsahuje přídavné konzervační látky a parfém. Fotostabilní systém UV filtrů Daylong poskytuje vysoce účinnou a okamžitou ochranu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3623866 | Zbozi: 18140913

Popis produktu

Locio se lehce roztírá, rychle se vstřebává a ošetřuje kůži pomocí Aloe vera a vitamínu
E. Dermatologicky testované. Neobsahuje přídavné konzervační látky a parfém.
Fotostabilní systém UV filtrů Daylong poskytuje vysoce účinnou a okamžitou ochranu.

Účinné látky

Butyl-Methoxy-Dibenzyldimethane

Užití

Před pobytem na slunci naneste v dostatečném množství a nechte dobře vstřebat.
Zabraňte kontaktu s očima. Při nadměrném pocení, plavání a sušení aplikaci případně zopakujte. Nízké dávky výrazně snižují ochranný účinek. Vyhýbejte se ostrému polednímu slunci. Nadměrné slunění vážně ohrožuje zdraví. Ani opalovací přípravky s vysokým SPF neposkytují úplnou ochranu před UV zářením. Každodenní ochrana před sluncem předchází předčasnému stárnutí kůže způsobenému slunečním zářením. Kojenci a malé děti nevystavujte přímému slunečnímu záření. Opalovací přípravky mohou způsobovat trvalé zabarvení textilií a jiných materiálů.

Dávkování

Dle fototypu nanášejte na pokožku cca 15 minut před pobytem na slunci.

Fakta

Ochranný faktor je označován písmeny SPF (sun protection factor). Jeho velikost byste si měli vybírat podle toho, jaký představujete fototyp a kde se budete opalovat.
Vysokým faktorem by se také měla mazat mateřská znaménka a choulostivé části těla, třeba uši, nos, kůže kolem očí, nárty a ramena. Také k moři a na hory je dobré zvolit vyšší faktor, než jaký používáte ve městě nebo u vody v mírných klimatických podmínkách. S každými 300 metry nadmořské výšky roste intenzita UVB záření o čtyři procenta.
Krém musí chránit proti UVA i UVB záření. Zatímco UVB záření proniká do horních vrstev pokožky, UVA paprsky pronikají hlouběji, a proto mohou kůži více poškozovat.
Ultrafialové paprsky A dopadají na tělo rovnoměrně po celý den a procházejí také běžným sklem.
UVB paprsky jsou nejsilnější mezi 11. a 15. hodinou, není tedy vhodné se v této době vystavovat přímému slunečnímu záření. Číslo faktoru označuje jen ochranu proti paprskům UVB, proto dbejte na to, aby na opalovacím prostředku bylo uvedeno, že chrání i proti UVA záření.

Příbalový léták