Bioderma Node šampon—400ml

Nedetergentní klinicky testovaný vlasový šampon pro šetrné a jemné mytí vlasů bez podráždění pokožky.

Cena vč. DPH
479 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3401573697197 | Zbozi: 18106376

Popis produktu

Nedetergentní klinicky testovaný vlasový šampon pro šetmé a jemné mytí vlasů bez podráždění pokožky.

Užití

Nedetergentní klinicky testovaný vlasový šampon pro šetmé a jemné mytí vlasů bez podráždění pokožky. Nenarušuje hydrolipidový film vlasové pokožky a vlasů a zabraňuje jejich vysušení. Má antistatické vlastnosti a vyznačuje se vysokou snášenlivostí pro citlivou kůži (více než 95%). Neobsahuje parfém. Neobsahuje konzervační látky - parabeny.
Účinné, šetrné a jemné mytí vlasů a citlivé vlasové pokožky. Šampon Nodé je určen pro všechny typy vlasů, které potřebují každodenní mytí (z důvodu pobytu v prašném a znečištěném prostředí, při nošení přilby, při sportování, atd.) K následné dermatologické péči po specifické léčbě nebo v kombinaci se zevními dermatologiky např. při svědění vlasové pokožky, u citlivé vlasové pokožky, při nesnášenlivosti vlasové kosmetiky (kontaktní dermatitidě), při alergii na parfémy, při padání vlasů, při ložiskovém úbytku vlasů atd.), při ošetření mezi používaním lokálních dermatologik, např. v kombinaci se šamponem Nodé D.S.

Dávkování

Aplikovat šampon na mokré vlasy. Rozpěnit. Důkladně opláchnout. Tento postup opakovat ještě jednou. Pro denní použití. Jako doplněk léčby, v návaznosti na léčbu a při ošetřování mezi používáním léčebných dermatologik: 1-2 mytí týdně.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

"Seboroická dermatitida je chronické onemocnění postihující kůži v oblastech s větším počtem mazových žláz a případně také v kožních záhybech. Typické je, že v postižených místech dochází k zrychlení množení keratinocytů (buněk pokožky), což vede postupně ke vzniku šupin a lupů (obličej, vlasová pokožka, tělo). V těchto oblastech bývá také narušený kyselý ochranný plášť kůže. K faktorům, které jsou dávány do souvislosti s projevy seboroické dermatitidy patří dědičnost, nadměrná tvorba kožního mazu, narušení hormonálních funkcí aj. Významným zhoršujícím faktorem je také přítomnost kvasinek Pityrosporum ovale. Na zhoršení onemocnění se podílí také řada bakterií. Onemocnění mohou zhoršovat rovněž některé potraviny, alkoholické nápoje a psychické faktory (stres). Pro ošetření postižené kůže obličeje a těla byly vyvinuty přípravky Sensibio D.S. krém a Sensibio D.S. gel moussant. (Pro období bez příznaků jsou doporučeny přípravky Sensibio krém a Sensibio H20). Učinným prostředkem pro ošetřování seboroické dermatitidy v kapiliciu (vlasové pokožce) je šampon Nodé D.S.
Působí na hlavní příčinu seboroické dermatitidy a na všechny symptomy, které onemocnění doprovázejí. Sampon Nodé D.S. je rovněž účinným prostředkem pro ošetřování vlasaté části hlavy u psoriázy (lupénky). Specifická hygiena a „přípravky následné dermatologické péče mají velký význam pro zvládnutí akutních stavů choroby a jako doplněk léčby nebo i samostatně, ale také pro udržení a prodloužení bezpříznakového, klidového období a oddálení recidiv (zhoršení).
Nová generace ošetřujících šamponů pro časté mytí vlasů
Vlasovou pokožku je třeba ošetřovat tak, aby nedocházelo k tvorbě lupů, nadměrnému maštění nebo podráždění. Rovněž je třeba při mytí zachovat přirozený ochranný lipidový film vlasu, který chrání před narušením jeho struktury. Klasické detergentní šampony umožňují rychlé umytí vlasů s hojnou pěnou. Čištění je realizováno brutálním rozpuštěním mastnot, nečistot a lipidového filmu (účinek anionaktivních tensidů), které jsou pak odstraněny při opláchnutí. Nová generace šamponů, nazvaná "pro časté mytí“ nebo "jemné šampony" jsou dvojího typu: 1) šampony, u kterých se pouze snížilo množství detergentů, ale jejich agresivita je stejná. Tento typ šamponů má za následek zvýšení četnosti mytí vlasů, neboť výsledná mycí schopnost je nedostatečná. Tím se za určitou dobu dosáhne stejného efektu jako u klasického detergentního šamponu: reakční maštění vlasů a nezbytnost ještě častějšího mytí. 2) šampony, které využívají tensidy nové generace umývají vlasy a vlasovou pokožku bez drastického odstranění přirozeného lipidového filmu a obnovují fyziologický povrch vlasu. Do této skupiny patří šampon Nodé. "

Poznámka

Klinické testy provedené v nemocniční praxi na citlivé nebo nemocné kůži, podporují volbu přípravků Bioderma.
Výsledky alergologických testů s účinnými látkami, konzervačními látkami, parfémy a s konečnými výrobky, provedené u pacientů s ekzémem, jsou předpokladem pro používání bez vysazení a umožňují dodržení ošetření.
Ať už koncepční (patent Nodé - nedetergence), galenická (patent Hydrabis - třífázová emulze s tekutými krystaly) nebo technologická (patent - metoda in vitro k určení fotoprotekčních koeficientů), jsou důkazem technologického pokroku.
Programy pro hygienu a pro ošetřování komplexně zajišťují potřeby pacienta.
Tuby, lahvičky a recyklované obaly, vyznačení expirační doby a přijatelné ceny výrobků, respektují přírodu i spotřebitele. Důraz je kladen především na obsah nežli na obal.
Dermatologická kvalita za dostupnou cenu.
Údaje o firmě www.bioderma-cz.com

Příbalový léták