Alvisan Neo léčivý čaj—20 nálevových sáčků

Humánní léčivý přípravek

Tradiční rostlinný léčivý přípravek užívaný jako doplňková léčba při lehce zvýšeném krevním tlaku. Přípravek je určen pro dospělé pacienty. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
56 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594740498200 | Zbozi: 18101161

Popis produktu

Tradiční rostlinný léčivý přípravek užívaný jako doplňková léčba při lehce zvýšeném krevním tlaku. Přípravek je určen pro dospělé pacienty. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Směs léčivých rostlin, které snižují krevní tlak, působí proti mírným depresivním stavům, upravují funkci zažívacího traktu a působí močopudně. Doplňková léčba lehčích forem vysokého krevního tlaku (hypertenzní nemoci) a při presklerotických stavech. Nástup účinku lze očekávat do 14 dnů po prvním podání. Délka užívání není omezena, vhodné zejména pro starší osoby.

Dávkování

1 nálevový sáček se přelije 1/4 | vařící vody a 15 min se vyluhuje. Čaj se nesmí vařit.
Pije se ráno a večer, vždy čerstvý.

Kontraindikace

Přecitlivělost na některou složku přípravku. Nepodávat pacientům po transplantaci orgánů, u HIV pozitivních pacientů léčených inhibitory proteázy. Nevhodné pro těhotné a kojící ženy.

Vedlejší příznaky

V doporučených dávkách a indikacích nejsou známy žádné nežádoucí účinky. Přípravek obsahuje třezalkovou nať - možná zvýšená citlivost na sluneční záření. Třezalka může ovlivňovat účinek některých současně podávaných léků při léčbě HIV pozitivních pacientů. Snižuje účinky cyklosporinu a pravděpodobně i dalších léčiv (digoxin, perorální kontraceptiva, theophylin, warfarin, karbamazepin, fenobarbital, fenytoin, triptany).
Informujte svého lékaře o užívání přípravků s třezalkou tečkovanou. Přípravek může nepříznivě ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost, koordinaci pohybů a rychlé rozhodování (nejdříve 4 hod po požití).

Fakta

Jmenlí bílé:
Látky, které snižují krevní tlak a působí sedativně na srdeční činnost ještě nejsou zcela objasněné. Učinnost je možné připisovat zčásti zjištěnému cholinu, acetylcholinu a kyselině oleanolové, případně flavonoidům a glykosidové substanci bílkovinné povahy — směsi rozličných peptidů viskotoxinu, který má místní dráždivé účinky a nekrotizující vlastnosti (působí místní odumírání tkání). Viskotoxin se pokládá za vhodný na protirakovinovou terapii.
Hloh obecný:
Drogy účinkují jako srdeční tonikum — na povzbuzení srdeční činnosti především ve stáří, na snížení vysokého krevního tlaku a současně na zlepšení průtoku krve v srdci (základní rozdíl od náprstníkové terapie), i při poruchách srdečního rytmu.
Třezalka tečkovaná:
Používá se k uvolnění křečí trávicího ústrojí, žlučových cest a hladké svaloviny tepen při zánětech žaludku a střev, ke zvýšení tvorby žaludečních šťáv a při trvale špatném zažívání. Dále jako mírný močopudný prostředek, k uklidnění při neurózách, depresích a melancholiích, při různých nervových poruchách a při migréně. Zevně se používá ke kloktání a k omývání infikovaných ran, zejména při ulcus crurus, varikózních vředech a tromboflebitidách.
Heřmánek pravý:
Antiflogistikum, karminativum, spasmolytikum. Používá se jako protizánětlivý prostředek při žaludečních a střevních potížích, při zánětech ústní dutiny, při léčbě infikovaných sliznic a kůže, při zánětech očních spojivek, pohlavního ústrojí, jako pomocný prostředek při léčbě žaludečních vředů, při bronchiálním astmatu, při alergických reakcích na kůži a jako součást čajových směsí pro celkové uklidnění.
Máta peprná:
Léčebný účinek drogy spočívá především v silici a její složce — mentholu, který působí zevně jako prostředek potlačující citlivost nervových zakončení (vyvolává pocit chladu).
Důležitý je účinek drogy na tvorbu a vylučování žluče; pro obsah mentholu je účinná antisepticky a protizánětlivě, pro obsah tříslovin i antidiarhoicky. Droga i silice mají spazmolytické účinky. Uplatňuje se při kolikových a žlučníkových bolestech, proti nadýmaní, na zvýšení chuti k jídlu.
Meduňka lékařská:
Užívá se především při nervově podmíněných poruchách žaludečního a střevního traktu, při poruchách zažívání spojených s plynatostí a kolikami, při poruchách pohybu žlučových cest, při protibakteriální léčbě hnilobných a kvasných procesů ve střevech.
Uplatňuje se při neurastenii, která ovlivňuje srdce a cévy: bušení a bolesti u srdce, zrychlení srdeční činnosti atd. Podává se také při migréně a bolestivé menstruaci.
Meduňka v sobě spojuje účinky máty a heřmánku se sedativním působením.
Přeslička:
Zvyšuje vylučování moči, při zánětech močových cest, při výskytu močových kamenů.
Uplatnění nalezla také jako antisklerotikum, na zastavení různých krvácení, jako prostředek omezující pocení při tuberkulóze. Kyselina křemičitá hojí poškozená místa v tkáních (v plicích, cévní stěně), chrání tkáň močových cest před tvorbou povlaku z rozkladných látek pocházejících z moči (prevence močových kamenů). Zevně se pak používá do koupelí a na bylinné obklady na špatně se hojící rány a vředy, na kloktání při zánětech mandlí a na výplachy nosu při krvácení.

Poznámka

Společnost LEROS vyrábí v současné době okolo 160 druhů různých produktů. Jedná se o kompletní sortiment bylinných léčivých čajů a čajových směsí, dále pak o širokou paletu ovocných, černých, zelených i rooibos čajů. Velmi oblíbené jsou například produkty řady LEROS BABY, které jsou určeny pro děti a jejich maminky, dále produkty prémiové řady MILLENIUM a MILLENIUM Vital. Při výrobě ovocných čajů řady MILLENIUM byla použita nová technologie spočívající v separaci vůní do mikrokapslí. Aroma se z těchto kapslí uvolňuje až po přelití čajového sáčku vařící vodou. Čaje řady MILLENIUM Vital zase obnovují síly při únavě, vyčerpání, po sportovním výkonu i při velké pracovní zátěži.
Snižují riziko civilizačních chorob. Výrobky řady LEROS Natur jsou čistě bylinné, bez umělých, chemických a konzervačních látek, umělých aroma a jiných nepopulárních látek. V současné době probíhá dokončování dalších novinek. Věříme, že si získají svého klienta stejně dobře, jako naše ostatní produkty.

Složení

Nať jmelí, třezalková nať, hlohový list s květem, hlohový plod, přesličková nať, nať máty peprné, meduňková nať, heřmánkový květ
Údaje o firmě
Www.leros.cz

Příbalový léták