Absorbční podložky TENA—60x90cm, savost 1900ml, 30 ks

Zdravotnický prostředek

Inkontinenční podložky TENA slouží pro ochranu lůžka nebo při provádění hygieny, zabraňují prosakování, zmírňují zápach a zachovávají pacienta v suchu. Jsou jemné na dotek a obsahují speciální systém proti protečení.

Cena vč. DPH
226 Kč
Dostupnost
skladem 1 ks


PDK: 7322540002454 | Zbozi: 18101960

Popis produktu

Inkontinenční podložky TENA slouží pro ochranu lůžka nebo při provádění hygieny, zabraňují prosakování, zmírňují zápach a zachovávají pacienta v suchu. Jsou jemné na dotek a obsahují speciální systém proti protečení.

Užití

Ochranné podložky TENA jsou vyrobeny ze 100% buničiny a superabsorbentu a jsou zárukou mnohem vyšší absorpční a retenční schopnosti. Podložky jsou k dispozici ve třech velikostech - 40x60cm, 60x60cm, 60x90cm. Podložky jsou vhodné pro pacienty všech stupňů inkontinence. Podložky jsou dermatologicky testované, šetrné k pokožce a jemné na dotek.

Dávkování

Dle potřeb uživatele.

Fakta

SCA, společnost stojící za značkou TENA, byla založena ve Svédsku Ivarem Kreugerem v roce 1929 a je jednou z největších papírenských a obalových společností. SCA má 35 000 zaměstnanců pracujících ve více než čtyřiceti zemích. Hrubý obrat roku 2000 činil 5 bilionů liber. Mimo výrobků určených pro hygienu se SCA také zabývá lesními produkty — dřevem, papírem, buničinou — a obaly.
Kořeny společnosti SCA se v pravém slova smyslu nacházejí ve švédských lesích v sedmnáctém století. Tam využila lesní společnost hojnost stromů a rozvoj vodních pil, aby těžila dostatek dřeva a dopravovala je po řekách k tehdejším papírnám. Budoucí využití vodní energie přispělo velkou měrou k nárůstu tohoto průmyslu a v roce 1929 byla založena holdingová společnost, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, vytvořená z deseti hlavních lesních společností.
Příchod řetězových pil v roce 1960 usnadnil výrobu, i když v průběhu šedesátých let bylo od manuální činnosti upuštěno. Současně počala společnost SCA budovat a vlastnit papírny ve Skandinávii, Francii, Spanělsku a Německu. V sedmdesátých letech se společnost SCA přesunula do sektoru hygienických výrobků a nyní je vedoucím výrobcem hygienických výrobků z buničiny a papíru.
V devadesátých letech se prohloubila expanze a sjednocování společnosti, společně s podnikáním a akvizicemi ve střední a východní Evropě, Asii a Americe.
Dnes je SCA hlavním výrobcem absorpčních hygienických pomůcek, vlnitých balení a grafických papírů. Zhruba polovina našich materiálových potřeb je dodávána z produkce švédských lesů. Za péči o ně jsme v nedávné době obdrželi certifikát od Forestry
Stewardship Council.

Poznámka

Typy inkontinence
Některé z následujících klasifikací značí, že s inkontinencí je možno se setkat v mnoha různých druzích, v závislosti na jejich fyzikálním původu. Nicméně je třeba inkontinenci považovat vždy za symptom nemoci nebo neschopnosti, nikoliv však za nemoc samu.
Stresová inkontinence
Inkontinence ze stresu se objevuje tehdy, kdy tlak močového měchýře překročí maximum tlaku moči při chybějící (nedostatečné) činnosti svěracího svalu. Tento stav může být způsoben jedním z následujících tří vzájemně souvisejících faktorů:
Prvý je ztráta podpory urethra a krčku močového měchýře, způsobující hypermobilitu těchto struktur vedoucí ke stresové inkontinenci, protože krček měchýře je fyzicky stlačován.
Druhým faktorem, je vnitřní, vlastní slabost sphinsteru, která může vést k stresové inkonontinenci zaviněné selháním sphinsteru a to i přes to, že tento je řádně podepřen.
Třetím faktorem je neurologické poškození dna pelvis (pánve), močového měchýře a močovodu. Toto poškození může být v přímé souvislosti s výše citovanými dvěma faktory.
Urgentní inkontinence
Urgentní inkontinence (nadměrně aktivní močový měchýř, nestabilita svěrače) se vyskytuje v případech, kdy měchýř evidentně kontrahuje (stahuje se) buď spontánně, nebo následně, kdy pacient se snaží zabránit vyměšování moče.
Ve většině případů urgentní inkontinence se nenaleznou důvodné příčiny a proto je často užíván termín „idiopathix detrusor instability“. Slabé ovládání močového měchýře (jako v případě dítěte) může být příčinou nestability svěracího svalu v životě muže nebo ženy s celoživotním symptomem, nebo nesprávně zvládnutých návyků vyprazdňování, které se mohou objevit v pozdějším věku.
Benigní prostatická hyperplasie (BPH)
Benigní prostatická hyperplasie (BPH) je běžnou podmínkou, postihující až jednu třetinu mužů ve věku nad 50 let, a její výskyt roste s každou přibývající dekádou.
Fekální inkontinence
Fekální inkontinence je nedobrovolné nebo nevhodné/nepatřičné vylučování stolice.
Údaje o firmě
Wwww.tenacz.cz

Příbalový léták