Femibion 2 s vitamínem D3 bez jódu—60+60 tablet

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu®, vitaminů (nově včetně D3) a DHA pro vývoj mozku a očí nenarozeného a kojeného dítěte. Je určen těhotným ženám od 13. týdne těhotenství až do ukončení kojení.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3392181 | Zbozi: 18121819

Popis produktu

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu©, vitaminů (nově včetně D3) a
DHA pro vývoj mozku a očí nenarozeného a kojeného dítěte. Je určen těhotným ženám od 13. týdne těhotenství až do ukončení kojení.

Užití

Femibion 2 Těhotenství 4 kojení poskytuje pečlivě vybrané složky - unikátní kombinaci folátů (kyseliny listové a Metafolinu©) a dalších látek včetně DHA a vitaminu D3, které právě v tomto období potřebujete ve zvýšené míře pro sebe i své miminko.
Jód je stopový prvek, který je důležitý pro procesy růstu a zrání v době tělesného a duševního vývoje dítěte ještě před narozením. Nicméně se mohou vyskytnout zdravotní stavy, kdy není vhodné pravidelně přijímat jód v doplňcích stravy.
Femibion 2 bez jódu je určen těhotným a kojícím ženám, které z nějakého zásadního důvodu nemohou přijímat jód ve stravě.
Kyselina listová se v těle přemění na jednodušší folát, což je její biologicky aktivní forma. Avšak organismus téměř 50% žen nedokáže z genetických příčin přeměnit dostatečné množství kyseliny listové na tyto aktivní formy. Důvodem je porucha enzymu
MTHFR. Metafolin (L-methylfolát) - obsažený ve Femibionu - je biologicky aktivní forma folátu, kterou může tělo využít přímo a to i u žen s MTHFR mutací.
Společně s kyselinou listovou se významně podílí na správném dělení buněk, krvetvorbě a přispívá k růstu zárodečných tkání včetně placenty. (Placenta pak zprostředkovává přenos živin k nenarozenému dítěti.) Má tak pozitivní vliv na průběh těhotenství a na správný vývoj nenarozeného dítěte.

Dávkování

Užívejte denně 1 tabletu a 1 tobolku společně s hlavním jídlem nebo po jídle a zapíjejte chladným nápojem. Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Poznámka

Metafolin© je registrovaná ochranná známka společnosti Merck KGaA. Darmstadt,SRN.

Příbalový léták