Fytopharma Řepíkový čaj —sypaný 40 g

Řepíkový čaj sypaný - doplněk stravy. Má celou řadu příznivých účinků - podporuje zdravé ledviny, vylučování žluči, imunitu, má příznivé účinky na pokožku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8585022200147 | Zbozi: 18122117

Popis produktu

Řepíkový čaj sypaný - doplněk stravy. Má celou řadu příznivých účinků - podporuje zdravé ledviny, vylučování žluči, imunitu, má příznivé účinky na pokožku.

Účinné látky

Agrimoniae herba

Užití

Repík podporuje přirozenou obranyschopnost organizmu podporuje vylučovací funkci ledvin podporuje tvorbu a vylučování žluči pomáhá udržovat zdravou pokožku.

Dávkování

1lžička řepíku se přelije 1/4 | vroucí vody a nechá se cca 15 minut vyluhovat. Pije se 1- 2 krát denně. Doporučené dávkování nepřekračujte!

Kontraindikace

Výrobek není určen pro děti do 3 let.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Řepík lékařský je vytrvalá bylina vysoká 30-100 cm vyrůstající z krátkého, dřevnatého, silného oddenku. Z oddenku vyrůstají jednoduché nebo chudě větvené lodyhy, které jsou roztroušeně chlupaté.
Přízemní přetrhaně lichozpeřené listy tvoří růžici. Jednotlivé lístky mají kopinatý až vejčitý tvar, na rubu jsou chlupaté, s přisedlými žlázkami. Koncový lístek je větší než ostatní. Velikost lodyžních listů se směrem vzhůru zmenšuje.
Květenství tvoří vrcholový mnohokvětý klas nebo hrozen. Může obsahovat až 50 květů.
Květy jsou pravidelné, pětičetné, oboupohlavné, žluté, vyrůstající na krátkých stopkách z paždí trojdílných listenů. Kvete v červenci až září. .
Plody jsou zdřevnatělé češule s jednou nebo dvěma nažkami uvnitř. Češule má na vrcholu věnec z háčků, které se zachytávají na srst zvířatům, čímž je rostlina rozšiřována.
V léčitelství se používá sušená kvetoucí nať proti jaterním, střevním a ledvinovým potížím, také jako součást kloktadel při desinfekci ústní dutiny. Při kožních problémech se přidával do koupelí. Ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu se používá dodnes, proto se mnohde i pěstuje. Květy a nať jsou součástí čajových směsí na žaludek a žlučník.

Poznámka

Fytopharma, a.s. Malacky vznikla v roce 2001 a úspěšně navázala na dlouholeté tradice v oblasti nákupu, zpracování, výroby a prodeje čajů a výrobků z léčivých rostlin, které se v Malackách datují již od první poloviny 20.století. Hlavní výrobní program představují bylinné čaje v nálevových sáčcích a sypané, doplňky stravy a kosmetické přípravky z léčivých rostlin. Sortiment doplňují ovocné a zelené čaje.
Údaje o firmě www.fytopharma.sk

Příbalový léták