Voltaren Forte 20 mg/g IA—gel 50 g

Humánní léčivý přípravek

Analgetikum ve formě gelu s účinkem proti bolesti až na 24 hodin při aplikaci 2x denně ráno a večer. Tlumí bolest zad, svalů a kloubů, působí proti zánětu. Snadno otevíratelný uzávěr. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
249 Kč
289 Kč
Dostupnost
skladem 10 ks


PDK: 3366656 | Zbozi: 18106529

Popis produktu

Analgetikum ve formě gelu s účinkem proti bolesti až na 24 hodin při aplikaci 2x denně ráno a večer. Tlumí bolest zad, svalů a kloubů, působí proti zánětu. Snadno otevíratelný uzávěr. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum diethylaminum

Užití

Dospivající od 14 let:
Určený ke krátkodobé lokální symptomatické úlevě od bolesti u: - akutních poranění tkání - např. poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů, způsobených např. podvrtnutím, vymknutím a pohmožděním (poranění utrpěná při sportu).
Dospělí (od 18 let):
Určený k lokální symptomatické léčbě bolesti a zánětu u: - poranění měkkých tkání - např. poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů, způsobených např. podvrtnutím, vymknutím a pohmožděním - bolesti zad (poranění utrpěná při sportu) - lokalizovaných forem revmatizmu měkkých tkání, např. tendovaginitidy (tenisový loket), burzitidy a periartropatie - lokalizovaných forem degenerativního revmatizmu, jako např. osteoartrózy periferních kloubů a kolen.

Dávkování

Voltaren Forte se aplikuje lokálně na kůži 2krát denně, nejlépe ráno a večer. Vtírá se jemně na postižené místo. Poskytuje dlouhotrvající úlevu od bolesti až na 12 hodin.
Aplikuje 2 g až 4 g Voltarenu Forte (dostatečné množství k léčení oblasti 400 — 800 m2). Po aplikaci je nutné omýt si ruce, pokud nejsou místem k léčení.

Kontraindikace

  • Hypersenzitivita na diklofenak nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
  • U pacientů se záchvaty astmatu, kopřivky nebo akutní rhinitidy vyvolané kyselinou acetylsalicylovou nebo jinými nesteroidními protizánětlivými léky.
  • Poslední trimestr těhotenství.
  • Použití u dětí a dospívajících do 14 let je kontraindikováno.

Složení

Jeden gram přípravku Voltaren Forte obsahuje diclofenacum diethylaminum 23,2 mg, což odpovídá diclofenacum natricum 20 mg.
Pomocné látky se známým účinkem: propylenglykol (50 mg/g gelu) a butylhydroxytoluen (0,2 mg/g gelu).

Příbalový léták