Duoderm Extra-Thin 10x10cm—1ks

Zdravotnický prostředek

DUODERM je hydrokoliodní krycí materiál vytvářející vlhké prostředí v ráně, které podporuje její hojení. Měkký a flexibilní materiál se dobře přizpůsobí tvaru a velikosti rány a také okolní kůži, vytváří tak "druhou kůži".

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2763903 | Zbozi: 18114734

Popis produktu

DUODERM je hydrokoliodní krycí materiál vytvářející vlhké prostředí v ráně, které podporuje její hojení. Měkký a flexibilní materiál se dobře přizpůsobí tvaru a velikosti rány a také okolní kůži, vytváří tak "druhou kůži“.

Užití

Vnitřní vrstva adhezního krycího materiálu DuoDerm obsahuje molekuly hydrokoloidů, které při styku s exsudátem z rány vytvářejí měkký gel na jejím povrchu. Tento měkký gel představuje optimální prostředí pro hojení rány a kromě toho tiší bolest. Vnější vrstva
DuoDermu je flexibilní a nepropouští vodu, takže je možné se koupat a sprchovat, aniž je možné měnit krycí materiál.DuoDerm Extra Thin krycí materiál lze používat na:-

Dávkování

Krycí materiál je možné ponechat na místě několik dnů (avšak ne více než 7 dní), jestliže nepůsobí nepohodlí, nepodtéká a nejsou v ráně známky infekce.

Kontraindikace

Krycí materiál DuoDerm se nesmí používat, jestliže je pacient přecitlivělý na na krycí materiál nebo na jeho složky a v případě, že došlo k alergické reakci na krycí materiál.

Příbalový léták